PM BARCELONAS ⟩ Kuidas mõjutab Vipsi õnnetu hooaja algus tema F1-sarja jõudmise võimalusi?

Christopher Krutto, Barcelona
Copy
Jüri Vips sai möödunud reedel sõita vabatreeningul Red Bulli F1-autoga. Kui kõik läheb hästi, võib ta tulevikus jõuda kuninglikus võidusõidusarjas põhikohaga sõitjaks.
Jüri Vips sai möödunud reedel sõita vabatreeningul Red Bulli F1-autoga. Kui kõik läheb hästi, võib ta tulevikus jõuda kuninglikus võidusõidusarjas põhikohaga sõitjaks. Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool

Red Bulli noorteakadeemiasse kuuluv vormelisõitja Jüri Vipsi (Hitech GP) õnnetu hooaja algus on tekitanud nii temas endas kui ka Eesti vormelifännides frustratsiooni. Pea alati juhtub midagi, mis tema tugeva tulemuse ära rikub.

Vips alustas hooaega korralikult. Märtsi keskel Bahrainis oli ta kvalifikatsioonis kolmas, sprindisõidus kaheksas ja põhisõidus kolmas. Kusjuures põhisõidu oleks eestlane päris kindlalt võitnud, kui tema vasak esimene rehv oleks boksis ilusti kinni jäänud. Kahjuks see streikis ja 25 punkti asemel teenis Vips «kõigest» 12.

Järgnes Saudi Araabia GP, kus Vips pidi kvalifikatsioonis piirduma kaheksanda kohaga. Samas andis see talle hea stardikoha sprindisõiduks ning seal tõusis ta hooaja jooksul teist korda poodiumile, möödus loetud meetrid enne finišijoont Jake Hughesist (Van Amersfoort Racing) ja lõpetas teisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles