VIDEO ⟩ Mida peidab endas Eesti üks võimsamaid driftiautosid?

Copy

Driftisõitja Ao Vaida tutvustas Postimehele oma BMW E36 võistlusautot, mida on aastate jooksul kõvasti ringi ehitanud ning mille võimsus on pea 800 hobujõudu. 

Driftiauto olemus on Vaida sõnul lihtne. Turvalisuse jaoks peab autos olema turvapuur ja tulekustuti, mis on automaatselt avatav. Kõik, mis auto juurest väljast vaadates tundub tavalise autona, on tegelikult plastmass. Näiteks võttis Vaida vilunud liigutusega auto küljest ära ukse, mida suutis ühe käega pea kohal hoida. Rohkem saad autost teda juba videost.

Mai keskel Riias Bikernieki ringrajal toimunud Baltikumi driftihooaja avavõistlusel sai Vaida Pro-klassis kahe leedulase järel kolmanda koha. Vaida on Pro-klassis võistelnud alates 2019. aastast ja saavutas 2021. aasta drifti Eesti meistrivõistlustel kolmanda koha. Vaida on Team Estonia Autosport 2022 kandidaatliige.

Baltic Drift Championship on Baltimaade suurim driftivõistlus, mis leiab aset erinevatel radadel kolmes Balti riigis. Kokku toimub 2022. aasta hooajal kuus sõitu ning viimane leiab aset septembris. Võistlus tuleb Eestisse kahel korral. 28.-29. mail sõidetakse Pärnus ning 1.-2. juulil Saku Suurhalli juures. Eesti meistrivõistluste teine etapp toimub 4. juunil Tabasalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles