Vene rahvusest tennisist toetab Ukrainat: toimub palju hullemaid asju kui see, et Wimbledonis mängida ei saa!

Toimetas Ville Arike
Copy
Daria Saville kandis Miami turniiril Ukraina toetuseks sini-kollast mänguvormi.
Daria Saville kandis Miami turniiril Ukraina toetuseks sini-kollast mänguvormi. Foto: ERIK S. LESSER/EPA/Scanpix

Tennisemaailmas kütab kirgi Wimbledoni turniiri korraldajate otsus mitte lubada Venemaa ja Valgevene sportlasi sinna mängima ning profioranisatsioonide ATP ja WTA vastukäik, et sel võistlusel edetabelipunkte ei jagata. Üks vene rahvusest tennisist on Ukraina sõja suhtes aga väga selgel seisukohal.

«Toetan täielikult ukrainlasi. Kujutage ette, et teil ei ole kodu. Maailmas toimub palju hullemaid asju sellest, et Wimbledonis mängida ei saa,» tegi suurema osa elust Moskvas elanud, kuid 2015. aastal Austraalia kodakondusese saanud ning hiljem sealse tennisisti Luke Saville'iga abiellunud Daria Saville, neiupõlvenimega Gavrilova.

Ta pelgab, et ei saa nende kommentaaride pärast enam kunagi naasta sünnimaale. Saville kirjutas Venemaa invasiooni alguses oma Instagrami kontol vene keeles: «Vaikimine võrdub osalemisega. Putin, peata sõda. Sõjavägi, mine koju!»

Saville kandis märtsikuus USAs peetud mängudes Ukraina toetuseks sinikollast vormi. Praegu Pariisis toimuvatel Prantsusmaa lahtistel jõudis ta teise ringi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles