PM PARIISIS ⟩ Kanepile kaotanud Haddad Maia: kui oma võimalusi ära ei kasuta ongi suurte mängijate vastu raske

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Beatriz Haddad Maia.
Beatriz Haddad Maia. Foto: Martin Divisek

Prantsusmaa lahtiste teises ringis 4:6 4:6 tulemusega Kaia Kanepile (WTA 46.) alla vandunud Beatriz Haddad Maia (WTA 48.) nentis pärast kohtumist, et eestlanna tase oli tänasel päeval tema jaoks veidi liiast.

«Teadsin, et mind ootab ees raske mäng, kuna Kaia on väga hea mängija. Tal on minust rohkem kogemusi ning teadsin, et pean mängima agressiivselt ja otsima oma võimalusi. Matši alguses tema servigeimides neid tegelikult ka tekkis,» viitas Haddad Maia seeläbi teises ja neljandas geimis omatud kokku neljale murdepallile, mida tal ära kasutada ei õnnestunud. 

«Ma polnud nendel piisavalt agresiivne ega kindel. Olin veidi ebalev, kuid kui sa suurte mängijate vastu oma võimalusi ära ei kasuta, siis ongi raske neid võita,» tegi brasiillanna eelmises ringis järjekordse esikümne mängija konkurentsist lülitanud Kanepile komplimendi. 

«Kaia mängis hästi ning servis eriti hästi. Ta ehitaski oma mängu suuresti servile üles, olles minust stabiilsem ja agresiivsem,» jätkas Haddad Maia. 

Numbritekeeles tähendab see, et Kanepi esimese servi õnnestumise protsent oli 65 (vs. Haddad Maia 62) ja võiduprotsendid esimesel ja teisel servil vastavalt 83 ja 55 (vs. 74 ja 46). Lisaks lõi eestlanna rohkem ässasid (4 vs. 3) ja tegi vähem topeltvigu (0 vs. 4).

Kanepi tõi omalt poolt välja, et suurt rolli tema võidus mängis ka Prantsusmaa lahtiste eel tehtud omavaheline treening, kus ta sai vastase mängust hea pildi ette. Teoorias kehtinuks sama ju ka Haddad Maia kohta, või suutis eestlanna kuidagi täna üllatada?

«Ma teadsin tema löögivalikut ja seda, mida pean selle vastu tegema, kuid mul polnud täna seda vaimujõudu, et vastu hakata. Tähtsatel punktidel mängis ta lihtsalt paremini ning vääris seeläbi ka võitu,» lõpetas brasiillanna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles