Hamilton pääses karmist karistusest, aga vaid ajutiselt

Postimees Sport
Copy
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: IMAGO/Beautiful Sports/Scanpix

Lewis Hamilton on viimastel etappidel pälvinud F1 bosside tähelepanu, sest ei taha alluda reeglile, mis keelab võistluse jooksul ehete kandmise. Vähemalt esialgu sai vägikaikavedu lahenduse ja Hamilton võib jätkata ehete kandmist, vähemalt 30. juunini.

Sündmused hakkasid hargnema aprilli alguses, kui vormel-1 sõitjaid teavitati Austraalia grand prix’ ajal ehete kandmise keelust. Hamilton keeldus seda reeglit järgimast. «Need on isiklikud asjad ja sa peaksid olema see, kes sa oled,» põhjendas seitsmekordne maailmameister oma toonast otsust.

Eelnevalt oli juttu, et Hamiltonil on ehetest loobumiseni aega kuni Monaco etapini. Vastasel juhul ootab teda ees võistluskeeld. Racingnews365 kirjutas, et F1 on tähtaega pikendanud 30. juunini. Nimelt on Hamiltonil mõned rõngad keha küljes permanentselt ning ta peaks nende eemaldamiseks minema lõikusele.

Rahvusvaheline autoliit (FIA) on selgitanud, et ehetest loobumine on oluline turvameetmete parandamiseks. Britt protesteeris hiljuti Miami etapil, ilmudes pressikonverentsile nelja kaelakee, kolme käekella ja mitmete sõrmustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles