Väravatesajuks kujunenud pronksilahingust väljusid võitjatena tšehhid

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Tšehhid löövad rõõmutantsu, sest lõpetasid MMidel just kümneaastase medalipõua.
Tšehhid löövad rõõmutantsu, sest lõpetasid MMidel just kümneaastase medalipõua. Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Soomes toimunud meeste jäähoki MMil said pronksmedalid kaela tšehhid, kes alistasid 3.-4. koha mängus USA 8:4. 

Kohtumine algas soodsamalt ameeriklaste jaoks, kes avaperioodi Karson Kuhlmani kahest ja Adam Gaudette'i ühest tabamusest 3:1 võitsid. Tšehhide poolt avas 15. minutil mänguskoori kaitsja Jiri Cernoch. 

Teisel perioodil vahetasid tšehhid väravavahti ning said nõnda oma tagala korda, lisaks õnnestus Jiri Smejkalil ka üks tagasi visata. 

Tõeline väravatesadu läks aga lahti viimasel kolmandikul. Kui seda oli mängitud kõigest 51 sekundit, seadis tšehhider suurim staar David Pastrnak jalule 3:3 viigi. Kuid see oli alles algus, sest kaks minutit hiljem sahistas juba Roman Cervenka ja minut hiljem uuesti Pastrnak, tehes skooriks 5:3. 

Kuus minutit enne lõppu avanes ameeriklastel ülekaalu näol veel väikene võimalus, kuid sellest neil kinni haarata ei õnnestunud. Selle asemel karistas David Kampf ameeriklased hoopiski vähemusest ära. 

3:6 kaotusseisus üritasid ameeriklased midagi veel päästa väravavahti välja võttes, kuid seegi lõppes ainult litri nende võrku lendamisega: autoriks Kampf. 

Tõsi, Thomas Bordeleaul õnnestus seejärel veel ameeriklaste neljas visata, kuid lõppsõna jäi ikkagi tšehhidele ja nende suurimale staarile Pastrnakile. 

8:4 võiduga said tšehhid seega kaela pronksmedalid, mis on nende viimase kümne aasta parim tulemus. Üldse on Nagano olümpiavõitjatel MMidelt ette näidata kuus kulda, üks hõbe ja nüüd siis kuus pronksi.

Kohtumise tipphetked:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles