Soome hokimehed saavad MM-kulla võitmise puhul suure preemia (2)

Toimetas Ville Arike
Copy
Soome hokikoondis tähistab MM-tiitli võitmist.
Soome hokikoondis tähistab MM-tiitli võitmist. Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva via REUTERS/Scanpix

Pühapäeva õhtul Tamperes peetud jäähoki MMi finaali Kanada alistanud Soome hokimehed saavad alaliidult kopsaka preemia ning võib arvata, et see on alles algus.

Soome sai 4:3 võidu, otsustava värava viskas lisaaja seitsmendal minutil Sakari Manninen. Soome hokiliidu juhi Matti Nurmineni teatel on kuldmedali puhul igale mängijale ette nähtud 27 000 euro suurune preemia.

Treenerite koha pealt jäi Nurminen kidakeelsemaks, märkides ajalehele Ilta-sanomat: «Peatreeneri töölepingus on eduga kaasneva preemia punkt sees. Aga me ei avalda lepingu üksikasju avalikkusele.»

Soome koondisse kuulus 17 mängijat, kes võitsid ka mõni kuu varem Pekingis olümpiakulla. Samas pole olümpiapreemia lõplik suurus veel selgunud. Soome olümpiakomitee on lubanud, et kullatiimi vahel jagatakse ära 100 000 eurot.

Nurmineni teatel on lõppsumma selgumine selle taga, et kokkuleppele peavad jõudma rahvusvaheline hokiliit (IIHF) ja rahvusvaheline olümpiakomitee (ROK). Ses osas saabub selgus alles umbes aasta pärast.

Kolm aastat tagasi peetud naiste MMil olid medalivõidu eest Soomes ette nähtud preemiad vastavalt 7000, 5000 ja 3000 eurot. Summad on meeste omadega võrreldes väiksemad, samas on praeguses 27 000-s sees ka IIHFi panus.

Võib lisada, et hokiässadel teenistusega probleeme pole, sest põhisissetulek tuleb klubidega sõlmitavatest lepingutest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles