Vene spordileht: soomlased pagesid Venemaalt, puhkasid, käisid kalal ja tulid maailmameistriks

Toimetas Ville Arike
Copy
Nii Mikko Lehtonen (vasakult), Sakari Manninen kui ka Teemu Hartikainen teenisid läinud hooajal klubileiba Venemaal KHLis.
Nii Mikko Lehtonen (vasakult), Sakari Manninen kui ka Teemu Hartikainen teenisid läinud hooajal klubileiba Venemaal KHLis. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/AFP/Scanpix

Kui Eestist põhja pool käib eile õhtust saati pidu, siis meist ida pool jälgitakse Soome hokimeeste MM-kulla võitmist kadeduseussiga. Venemaa ju ei saanud neljandat kuud Ukrainas korraldatava sõja tõttu suurvõistlusel osaleda. Sealse ajalehe Sport-Ekspress loost paistab kibestumus selgelt välja.

«Nad pagesid Venemaalt ja tulid maailmameistriks. Soomlased hoidsid Gagarini karika eest mängimise asemel jõudu MMiks,» seisab Sport-Ekspressi loo pealkirjas.

Alapealkiri on ainult natuke väiksemas kirjas: «Manninen, Olkinuora ja teised jätsid oma klubid kõige tähtsamal hetkel.»

Lugu algab järgmiselt: «Sakari Manninen – MM-finaalis Kanadaga Soome koondise võiduvärava autor. Ta oli Suomi üks paremaid mängijaid kodusel turniiril. Teemu Hartikainen ei visanud ühtegi väravat, kuid oli kasulik arvulises ülekaalus ja andis kuus väravasöötu. Juho Olkinuora – Soome põhiväravavaht, kes alagrupi viies kohtumises tegi neli nullimängu. Ville Pokka aga – üks paremaid kaitsjaid. Mis ühendab neid, samuti kolmandat väravavahti Frans Tuohimaad? Nad kõik pagesid KHLi klubidest play-off'i ajal tuntud poliitiliste sündmuste tõttu.

On veel väravavaht Harri Säteri, kes siiski sõitis NHLi ja mängis Arizona eest. Ülejäänud lihtsalt puhkasid – näiteks Hartikainen avaldas pildi sellest, kuidas ta kalal käis. See viisik lõdvestus, liitus Soome koondisega ja valmistus rahulikult MMiks.»

Sport-Ekspress märkis, et mõned soomlased mängisid KHLi play-off'i, mida teatakse ka kui Gagarini karikaturniiri, lõpuni. Leht kiidab, et näiteks Traktori ründaja Teemu Pulkkinen pole koondisesärki ammu selga tõmmanud ja peaks Tšeljabinski klubi eest võistlema ka järgmisel hooajal.

«Olkinuora arvatavasti mänginuks terve play-off'i ning pole teada, millises seisundis ta koondisse jõudnuks. Salavat Julajev võinuks koos soomlastega jõuda kaugele. Kuid leegionärid põgenesid oma klubidest, jättes nood kõige tähtsamal hetkel maha,» kurtis Sport-Ekspress loo lõpuni välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles