VIDEO ⟩ Kõigi aegade ühe vingema värava autor sai 11-aastase vahe järel kaela teise MM-kulla

Toimetas Ville Arike
Copy
Mikael Granlund rõõmustab pärast värava viskamist koos kaaslastega.
Mikael Granlund rõõmustab pärast värava viskamist koos kaaslastega. Foto: IMAGO/Jussi Nukari/Scanpix

Kui ütled Mikael Granlund, tuleb silme ette tema 2011. aasta jäähoki maailmameistrivõistluste poolfinaalis Venemaa vastu visatud värav. Soome võitis tolle mängu ja ka finaali ning nüüd, üksteist aastat hiljem, krooniti Granlund teist korda maailmameistriks juba Soome superstaari seisuses. Finaalis oli tema käsi mängus kolme värava sünnis.

Aga meenutame esmalt 13. mail 2011 visatud väravat, mis viis Soome mängus Venemaaga teisel kolmandikul 1:0 juhtima (Soome võitis lõpuks 3:0):

Finaalis oli Soome 6:1 üle Rootsist ja tuli teist korda maailmameistriks (esmakordselt 1995). Granlund oli siis 19-aastane juunior.

Uuesti mängis Granlund finaalis aastal 2016, kuid siis kaotati Kanadale 0:2.

Nüüd hoolitses 30-aastane Granlund finaalmängus – taas Kanada vastu – ise, et see enam kaotusega ei lõpeks. Ta viskas omade kaks esimest väravat ja andis lisaajal täpse söödu, millest Sakari Manninen viskas võiduvärava seisuks 4:3.

Tänavuse MMil sai Granlund kirja 11 punkti (5 väravat ja 6 söötu) ning jõudis väravaküttide edetabeli esikümnesse. Tšehh Roman Cervenka kogus parimana 17 punkti (5+12).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles