Postimees Sport kardispordi karikavõistluste I etapp

Postimees Sport
Copy

Sel reedel ja laupäeval sõideti Aravete kardirajal Postimees Spordi kardispordi karikavõistluste I etapp. Pikk võistluspäev on Postimehe veebis järelvaadatav.

Ajasõidud:

Esimesed eelsõidud:

Teised eelsõidud:

Finaalid:

Enne võistlust:

Aravetel osaletakse viies klassis: CADET, MICRO, MINI, OK-JUNIOR ja OK. Iga klassi ajasõit kestab kuus minutit ning kell 10.40 tehakse algust eelsõitudega. Pärast lõunapausi toimuvad teised eelsõidud ning finaalid algavad kell 13.40. Paremate võistlejate autasustamine algab kell 16.38 ehk pikk kardipäev lõpeb umbes kell 17.

Laupäevane ajakava

09.50 CADET-klassi ajasõit

10.00 MICRO-klassi ajasõit

10.10 MINI-klassi ajasõit

10.20 OK-JUNIOR-klassi ajasõit

10.30 OK-klassi ajasõit

10.40 CADET-klassi I eelsõit (5 ringi)

10.52 MICRO-klassi I eelsõit (6 ringi)

11.04 MINI-klassi I eelsõit (8 ringi)

11.18 OK-JUNIOR-klassi I eelsõit (10 ringi)

11.33 OK-klassi I eelsõit (10 ringi)

12.30 CADET-klassi II eelsõit (5 ringi)

12.42 MICRO-klassi II eelsõit (6 ringi)

12.54 MINI-klassi II eelsõit (8 ringi)

13.08 OK-JUNIOR-klassi II eelsõit (10 ringi)

13.23 OK-klassi II eelsõit (10 ringi)

13.40 CADET-klassi finaal (10 ringi)

14.08 MICRO-klassi finaal (12 ringi)

14.39 MINI-klassi finaal (16 ringi)

15.12 OK-JUNIOR-klassi finaali (20 ringi)

15.48 OK-klassi finaal (22 ringi) 

Autasustamine pärast iga klassi finaalsõitu!

Kiireimas ehk otseveoliste klassis OK on etapivõidu kindlateks favoriitideks juba mitmeaastase kogemusega Robin Särg (Gear Racing) ja Carmen Kraav (AIX Racing Team). Mõlemal sõitjal on selja taga vähemalt üks täishooaeg Eestis, veelgi olulisemana aga ehk läinud aasta lõpus peetud MM Hispaanias. Kuidas suudab läinud hooajal väga edukalt klassis OK-Junior võistelnud Mia-Mariette Pankratov (AIX Racing Team) uues võistlusklassis debüteerida, saab selgeks juba laupäeval:

«Kindlasti on eesmärgiks Robini ja Carmeniga tempos püsida. Muutlikud ilmaolud segavad kindlasti kaarte, kuid annavad ka võimalusi,» ütleb Pankratov oma hetkepositsiooni kohta. «Poodiumikoht avavõistluselt oleks hea, kõik mis ülespoole jääb, oleks juba super.»

OK-Junior on lisaks klassidele KZ ja OK kolmas võistlusklass, milles sõidetakse EMi ja MMi tiitlitele. Eesti kardispordi jaoks selget prioriteeti omav võistlusklass näeb karikasarja avavõistluse eel tervet klassi Mini eelmise aasta esikolmikut eesotsas värske Eesti meistri Hugo Rajametsaga (Vihur Team) üle kolimas kiiresse OK-Juniorisse. Läinud hooaja lõpus mitte üksnes kodumaal järjest etapivõite noppinud, vaid ka Soome meistrisarjas kiireid põhjanaabreid alistanud Rajametsa jaoks on kiire otseveolisega harjumine kulgenud ootuspäraselt.

«OK-Junior on võrreldes Miniga ikka väga palju kiirem ning sellega harjumine on mul mõnevõrra aega võtnud. Kiirus on aga nüüdseks leitud ning ootusärevus uue hooaja eel on mõistagi suur,» ütleb Rajamets pärast võistluseelseid treeninguid. Keda Rajamets aga oma suurimaks konkurendiks peab?

«Andri Tšikin,» sõnab üks paremaid noori kardisõitjaid Rajamets kiirelt ja lühidalt. Tšikin (AQVA Racing) on üle-eelmise aasta Eesti meister ning koos Aleksander Uusneemega (AIX Racing Team) olid just nemad Rajametsa eelmise aasta suurimad konkurendid. Lihtne ei saa aga kellelgi uues võistlusklassis olema, sest vastu tuleb seista lisaks mitmetele teistele uustulnukatele ka juba mitmendat hooaega antud klassis võistlenud Artur Karjusele ja Andrey Borodinile (mõlemad Talvar Racing).

Rohkelt klassivahetusi on hooaja eel toimunud ka pisemates võistlusklassides Micro ja Mini. Sarnaselt OK-Junioriga on eelmiste hooaegade medaliomanikud liikunud edasi järgmisse võistlusklassi, luues sellega suurepärased eeldused ülipõnevateks võidusõitudeks.

Vanad olijad ei saa end madalamast võistlusklassist tulnud konkurentide vastu kindlasti vabalt tunda, sest vaatamata noorele eale on klassiga Mini liitunud Meryl Peldes (AQVA Racing), Mattias Ojapõld (Vihur Team) ja Rasmus Teller (KS Academy) suure kardispordi kogemusega.

«Mini on Microst õige pisut kiirem, seega kardist endast uue klassiga kohanemine niivõrd ei sõltugi,» kommenteerib Peldes toimunud muutust. «Konkurentsi kasv on pigem tingitud sellest, et Mini võistlejad on kogenumad.»

Postimees Sport karikasarjas löövad klassis Cadet kaasa ka kõige pisemad kardisõitjad. Siin võistlevad 6–8-aastased poisid-tüdrukud, kellest juba mõne aasta möödudes on saamas uus ja lootustandev tulevikutäht. Punktiarvestust selles klassis küll ei peeta, küll aga saab iga selle klassi osavõtja enda kohale vastava auhinnakarika.

Jüri Vips läkitas kardisõitjaile oma soovid

Algava karikasarja puhul soovis kõigile võistlejatele edu Eesti parim vormelisõitja Jüri Vips. Veel vähem kui kümme aastat tagasi kodumaistelt kardiradadelt maailma tippu tõusnud vormeliäss sõnas järgmist:

«Soovin omalt poolt kõigile õnne ja edu Postimees Sport karikasarjas võistlemisel. Eriti just kõige noorematel soovitan meeles pidada, et tulemuse nimel tuleb vaeva näha ning mis tahes ebaõnnestumiste korral ei tohi alla anda,» ütles Vips.

Juba sarja pressikonverentsil videokõne vahendusel kodumaal võistlemise tähtsust rõhutanud Vips kordas sama mõtet veel kord: «Et saada rahvusvahelisel areenil parimaks, tuleb ikka esmalt koduses konkurentsis tippu jõuda. See on kõige eeldus. Nagu aastakümneid näinud oleme, siis Eesti tase on väga tugev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles