Sardiinias võidu suunas kihutav Tänak: ei mäletagi, millal viimati oli nii hea päev

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak Sardiinias fännidega kohtumas.
Ott Tänak Sardiinias fännidega kohtumas. Foto: Romain Thuillier/Hyundai Motorsport / Romain Thuillier

Ott Tänak võitis Sardiinia ralli laupäevasel päeval kaheksast kiiruskatsest kuus ning läheb viimasele 39,9 kilomeetrile vastu raudkindla liidrina.

Hyundaiga kihutav eestlane pidas eile esikohale ägedat lahingut Esapekka Lappiga, kes tegi tänasel esimesel katsel avarii, lõhkus Toyota ning oli sunnitud katkestama. Teistel Tänaku vastu rohtu ei leidunud. Tema edu on Craig Breeni (M-Sport) ees 46 sekundit, tiimikaaslane Dani Sordo jääb maha juba 1.06,8.

«Päris kaua möödas, kui viimati nii hea päeva tegime. Ei mäletagi, kui aus olla. Autos oli päris hea tunne. Lõunal, kui temperatuur läks väga kõrgeks, oli veidi keerulisem, aga isegi teed pidasid päris hästi vastu ja oli päris nauditav sõita,» ütles Tänak otseülekandes.

Päeva jooksul ütles Tänak korduvalt katsete lõpus, et nõnda head ajad tulid üllatusena, kuna ta isegi väga ei surunud. 

«Hommikusel katsel, kui Esapekka oli veel rivis, vajutasime päris kõvasti. Tahtsime hästi alustada. Pärast seda võtsime samm-sammult hoogu maha,» täpsustas saarlane muiates. «Õnneks ajad tulid ikka. Aga kokkuvõttes, kui oled õiges tujus, siis nii peakski olema.»

Päris muretu päev siiski polnud. Tänak viitas paaril korral mootoriprobleemile. Mis täpsemalt muret valmistas?

«Sõidetavus andis tunda. Ilmselt oli see seotud kõrge temperatuuriga. Kui jahedamaks läks, muutus auto taas sõidetavamaks,» vastas ralli liider.

Mis on plaan homseks? «Oleme ennegi selles positsioonis olnud, aga pole finišijoont ületanud. Parem oleks sellele mitte mõelda,» sõnas Tänak muiates.

Sardiinia ralli viimane päev algab kella 9 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles