Neuville'i lõbutsemine lõppes katusel, ent vabastas kammitsaist

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Sardiinia rallil raja kõrvale jäänud Thierry Neuville'ist õhkas laupäeva õhtul teatavat vabanemist.

Hyundaiga kihutaval belglasel pole tänavuse hooaja alguses olnud õnne. Muster jätkus käimasoleval etapil. Korralikku kiirust näidanud Neuville'i suur mäng lõppes juba viiendal kiiruskatsel, sest ootamatult hakkas jukerdama tema masina ülekandesüsteem. Kaotsi läks peaaegu kaks minutit, päev lõppes üheksandal kohal.

«Laupäev? Mul on kopp ees olla ootavas positsioonis. Ma tahan sõita ja lõbutseda, teha natuke autoga tööd. Oleme kolmandana rajal ja peame teed puhastama, peale vähese lõbu väga palju ilmselt oodata ei ole,» ütles Neuville õnnetu reede lõpus.

Meest sõnast! Ta alustaski laupäeva vägevalt, vähendades esimese kahe katsega vahe eesoleva Kalle Rovanperäga 54,1 sekundilt 37,5 peale. Lõbutsemine lõppes aga üsna kiirelt, sest Neuville keeras võistluse 12. katsel auto üle katuse ja katkestas päeva.

«Sel korral veidi teistsugune juhtum. Meil oli vaid üks eesmärk: sõita nii kiiresti kui võimalik. Tahtsime suruda, et Rovanperä ja teiste meie ees olevate sõitjatega vahet vähendada,» selgitas Neuville otseülekandes.

«Hommikul oli vahe ligi minut, võimalus oli väike, aga pidime proovime. Esimesed katsed tõid huvitavaid aegu. Me ei andud alla, jäime oma taktikale kindlaks. Kahjuks jäin aeglases paremkurvis pidurdusega pisut hiljaks, tabasin mäge ja auto rullus.»

Aga belglane ei jäta ikka jonni. Homme on ta tagasi rajal!

«Autoga pole suuri probleeme. Jätkasime sõitmist, kuid ei jõudnud katse finišisse. Me võinuks hiljem asju parandada, aga katsel oli see võimatu,» rääkis Neuville. «Homme oleme rajal ja tahame punktikatselt maksimumi võtta.»

Enne võistlust oli ta üldkokkuvõttes teine, aga liidrist Rovanperäst lahutas 46 punkti. Kui soomlasega midagi ei juhtu, käriseb Sardiiniaga vahe veelgi. Kas MM-tiitel hakkab käest libisema?

«Langesime taas väga ralli alguses konkurentsist. See oli raske moment, aga läksime taas kuidagi edasi,» laveeris Neuville küsimusest kõrvale. «Peamine on lõbutseda. Viimastel rallidel oleme lootnud, aga asjad pole õnnestunud.»

Sardiinia ralli viimane päev algab homme kella 9 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles