Kas noateral kõndinud prantslase järjekordne avarii oli viimane piisk M-Spordi karikas?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Adrien Fourmaux.
Adrien Fourmaux. Foto: Nikos Katikis/Dppi/Scanpix

Autoralli MM-sarja tippkonkurentsis esimest hooaega suurt vastutust kandev Adrien Fourmaux ebaõnnestumiste jada jätkus Sardiinias. Kas M-Spordi avansi limiit on nüüd täis?

27-aastane prantslane oli tegemas oma karjääri üht paremat võistlust, kihutades viienda koha suunas. Paraku sõitis Fourmaux ralli 17. katsel teelt välja. Tema Ford Puma sai nõnda tõsiselt kahjustada, et Sardiinia etapp tuli katkestada, täna pole võimalik rajale naasta.

Mullu MM-sarja võimsama klassi autoga debüüdi teinud rallimehel on seega tänavuse nelja mõõduvõtu peale kirjas vaid üks tulemus – Portugali üheksas koht. Ülejäänud etappidel on ta jäänud raja kõrvale. Enamasti oma vigade tõttu.

Muide, enne kahe nädala eest peetud Portugali rallit kaalusid M-Spordi omanik Malcolm Wilson ja tiimiboss Richard Millener tõsiselt Fourmaux' varupingile lükkamist. Suure mängu mõttes veel rohelisele sõitjale otsustati uus võimalus anda. Aga kas nüüd on karikas täis?

«Ma ei võrdleks seda eelmiste tänavuse hooaja õnnestustega,» astus Millener intervjuus DirtFishile enda hoolealuse kaitseks välja.

Tõsi, Sardiinia rallil juhtunu eest vastutab ilmselt kaardilugeja Alexandre Coria. Otseülekandes kõlas, et ta kaotas momendiks keskendatuse ja seetõttu sõitis Fourmaux' võssa. Tõenäoliselt tekitas meeltesegaduse meeletu kuumus.

«Eelkõige on see frustreeriv, sest olime tegemas fantastilist tulemust, aga kaotasime taas ühe kõrgel kohal olnud auto. Ent me pole ainsad, kel olnud nädalavahetusel probleeme,» märkis Millener. 

Seega võib arvata, et Fourmaux jääb Puma rooli taha ka 23. juunil algavaks Keenia ralliks. Töö juba selle mõõduvõtu nimel käib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles