GALERII ⟩ Postimees Sport karikasarja avaetapp Aravetel oli Asmeri silme all täis põnevust ja draamat

Postimees Sport
Copy

Laupäeval Aravete kardirajal sõidetud Postimees Sport karikasarja avavõistlust vürtsitasid ootamatud vihmahood, mis tekitasid ootamatuid stsenaariume peaaegu igasse võistlusklassi. Mõnes neist selgus võitja alles viimasel ringil.

Kiireimas klassis OK võidutses oodatult Robin Särg (Gear Racing). Mitmendat aastat klassis OK võistleva Särje jaoks ei tulnud aga võit niisama kergelt. Ajasõidu parimaks osutus Carmen Kraav (AIX Racing Team) ning kuigi esimese eelsõidu Särg tema ees võitis, tuli tal teine neist pooleli jätta. See aga ei teinud väljavaateid finaaliks sugugi heaks, sest otsustava sõidu stardijärjestus pannakse paika eelsõitude koondtulemusena.

Teise eelsõidu võit kuulus klassi debütandile Mia-Mariette Pankratovile (AIX Racing Team), kes suutis ägedas heitluses oma positsiooni tiimikaaslase Kraavi vastu kaitsta. Kiirete tüdrukute võitlust vaatas õige lähedalt pealt Richard Viigisalu (KH Racing), kelle jaoks kolimine kiirele OK kardile on hooaja algust silmas pidades samuti hästi õnnestunud.

Eelsõitude tulemina kuulus finaali parim stardikoht seega hoopis Pankratovile ning ehkki Viigisalu lähtus alles neljandast stardiruudust, tõusis ta vaimustavate manöövritega juba finaali avaringil esimeseks. Kannul jälitamas Särg, kes oli kerges vihmasajus toimunud võidusõidus ilmselt otsustanud oma vihmarehve esialgu pisut enam säästa. Umbes poole võistlusmaal jõudis ta aga järel, möödus ja edasine oli juba puhas vormistamise küsimus. Kolmanda koha võitles endale välja Kraav.

Võistlust oli kohapeal jälgimas omaaegne maailma tipptasemel kardisõitja Marko Asmer. Kellel ta Eesti kardisportlastest silma peal hoiab?

«Markus Kajaku tegemistel Euroopa meistrivõistlustel hoian silma peal, kuid loomulikult jälgin ka koduseid võistlusi. Kiireid kardipoisse ja -tüdrukuid on siin üksjagu,» ütles Asmer kohaliku taseme kohta.

Borodini ja Kuklase imeline duell

Klassi OK-Junior on tänavuse aastaga üle kolinud Mini-klassi läinud hooaja esikolmik. Vaatamata vähesele kogemusele oluliselt kiirema OK-Junior kardiga hindasid nii mõnedki eksperdid just Hugo Rajametsa (Vihur Team), Andri Tšikinit (AQVA Racing) ja Aleksander Uusneeme (AIX Racing Team) võidupretendendiks.

Ajasõidus üllatas aga Hans Joonas Tamm (Liqui-Moly Roli Motorsport), kes edestas Uusneeme vaid 0,040 sekundiga. Esimese eelsõidu võitis aga Tšikin ning teises oli parim just Uusneem, mis tähendas, et ennustus tõotas tõepoolest täide minna. Paraku vaevles Rajamets terve võistluspäeva probleemide käes ega saanud kuni lõpuni õiget hoogu üles.

Finaali kaks paremat stardikohta kuulusid eelsõitude tulemusena aga just Uusneemele ja Tšikinile. Stardiprotseduuride rikkumise eest teenis liidrikohale asunud Tšikin ära 5-sekundilise ajakaristuse, mille neutraliseerimiseks asus ta nüüd meeletu hooga oma edumaad kasvatama. Kui sõit ägenenud vihmasaju tõttu peatati, oli tema edu õige pisut enam kui vajalik 5 sekundit. See tähendas, et pärast tugevama vihmasaju taandumist sai ta kordusstardis jääda oma liidrikohale.

Tagapoolt asusid teda marulise tempoga jälitama nii Andrey Borodin (Talvar Racing) kui ka vargsi kolmandale kohale tõusnud Roland Kuklane (Liqui-Moly Roli Motorsport). Vihmamärjal rajal olid nad Tšikinist kiiremad ning etapivõidu nimel käis meeliköitev duell nende kahe vahel kuni viimase ringi viimase kurvini. Borodinil õnnestus siiski ette jääda ning võita karikasarja esimene etapivõit. Vihmastes oludes end erakordselt kindlalt tundnud Kuklase jaoks oli aga teine koht võrdväärne võiduga.

«Kui sõit vihmasaju tõttu peatati, olin pettunud, sest lootsin jõuda poodiumile,» ütles alles hiljuti kardisporti tee leidnud Kuklane. «Kuna tunnen end vihmastes oludes alati hästi, andis sõidu jätkamine mulle võimaluse võidelda hoopis võidu eest. Tegin viimasel ringile õige pisike vea, tänu millele sai Borodin ette.»

Peldese ülivõimas nädalavahetus

Klassis Mini juhtis võistluspäeva algusest lõpuni Meryl Peldes (AQVA Racing). Olnud kiirem ajasõidus ning mõlemas eelsõidus, jätkas Peldes domineerimist ka finaalis. Kui Peldese võidus polnud hetkekski kahtlust, olid jagamata kohad tagapool. Esialgu teiseks tõusnud Kert Kristian Kiiski (TARK Racing) selja taha tõusis aga üsna pea stardis mitmeid kohti kaotanud Mattias Ojapõld (Vihur Team), kes mõned ringid enne lõppu möödumismanöövri ka edukalt ette võttis.

Klassis Micro asus võistluspäeva vedama Patrick Orvandi (KS Academy). Ajasõidu kiireimana võttis ta kohe ka esimese eelsõidu võidu. Ülimalt tasavägise teise eelsõidu võit kuulus Markus Kasepõllule (Rapla Kardiklubi), kusjuures viiendana selle sõidu lõpetanud Orvandi kaotas võitjale vaid 1,5 sekundit.

Finaalis startis esikohalt Kasepõld, taga kannul esialgu Endrik Peets (KS Academy), seejärel aga juba Orvandi. Viimasele ringile minnes sai Orvandi veel hetkeks Kasepõllust mööda, kuid viimane sai oma koha koheselt tagasi ning võit kuulus sellega talle.

Poodiumil tundis värske etapivõitja esmalt muret avaringidel avarii läbi teinud Raimo Kaljuste (TARK Racing) pärast, kelle võistluste meditsiiniline teenistus toimetas läbivaatuseks haiglasse. Õnneks pääses Kaljuste vaid ehmatusega.

Kõige pisemate kardisõitjate klassis Cadet võidutses Postimees Sport karikavõistluste avaetapil Sebastian Kirss (AQVA Racing). Simon Ojamäe (TARK Racing) oli teine ja Romet Kullamäe (Rapla Kardiklubi) kolmas. Meeskondlikus arvestuses oli Aravetel parim AQVA Racing, teine Talvar Racing ja kolmas AIX Racing Team.

Postimees Sport karikasari kardispordis jätkub 8.-9. juulil Hiiumaal uuel Käina kardirajal.

TULEMUSED

OK

1. Robin Särg

2. Richard Viigisalu +6,560

3. Carmen Kraav +16,175

OK-JUNIOR

1. Andrey Borodin

2. Roland Kuklane +0,301

3. Andri Tšikin +1,005

MINI

1. Meryl Peldes

2. Mattias Ojapõld +4,273

3. Kert Kristian Kiisk +4,955

MICRO

1. Markus Kasepõld

2. Patrick Orvandi +0,204

3. Endrik Peets +1,335

CADET

1. Sebastian Kirss

2. Simon Ojamäe +0,502

3. Romet Kullamäe +2,573

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles