Võidumees Tänak sai Sardiinias soolase trahvi

Postimees Sport
Copy
Dani Sordo (vasakul) ja Ott Tänak (keskeI).
Dani Sordo (vasakul) ja Ott Tänak (keskeI). Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH/Austral

Ott Tänak ja Martin Järveoja võitsid Sardiinia MM-etapi, kuid veidi enne triumfi selgus, et kohtunikud on eestlastele ja Dani Sordole ning Carrera Candidole määranud 1000-eurose rahatrahvi. Hyundai sõitjad ei järginud reedel viimaselt kiiruskatselt hooldusalasse sõites ettenähtud rajalegendi.

Täpsemalt ei külastanud Tänak ja Sordo ettenähtud tankimisala. Imeliku olukorra tekitas segaseks läinud reedene pärastlõuna, kus kaheksas ja üheksas katse tühistati. Võistluse dokumentides seisis Hyundai mänedžeri Pablo Marcose selgitus, kelle sõnul ei kulunud Hyundai sõitjatel palju kütust ning nad otsustasid otsejoones ralliparki naasta.

Dokumendist selgus, et Eesti ja Hispaania rallipaar jätsid ettekirjutatud rajast läbimata 500 meetrit ning ka Marcose sõnul ei arvanud meeskond, et tegemist võiks olla tõsise rikkumisega.

Kohtunikud olid aga teist meelt ning määrasid rallipaaridele 1000-eurose rahatrahvi. Mõlemal ekipaažil on õigus otsus edasi kaevata.

Tänak lõpetas Sardiinias pea pooleteist aastase pikkuse võidupõua. Kolmandaks tulnud Sordo pääses poodiumile teist etappi järjest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles