Messi jõudis tänu Eesti tuuseldamisele ajaloolise verstapostini

Karl Mihkel Eller
Copy
Lionel Messi (paremal) ja Eesti koondislased Konstantin Vassiljev (vaskul) ja Maksim Paskotši.
Lionel Messi (paremal) ja Eesti koondislased Konstantin Vassiljev (vaskul) ja Maksim Paskotši. Foto: ANDER GILLENEA/AFP/Scanpix

Seitse korda maailma parimaks jalgpalluriks valitud Argentina koondise kapten Lionel Messi lõi pühapäeval toimunud maavõistluses Eesti võrku viis väravat. Kohtumise kohta on levinud erinevat statistikat, kuid teiste seas sai Messist läbi aegade esimene jalgpallur, kes on kokku löönud 1100 väravat ja andnud väravasööte.

Messi arvel on karjääri jooksul 769 väravat ja 331 söötu, kõike seda on ta suutnud 974 mänguga, kirjutas jalgpallivaatleja Frank Khalid Twitteris.

Statistikutele meeldib alati omavahel kõrvutada kahte jalgpalli suurkuju – Messit ja Cristiano Ronaldot. Toodi esile, et Portugali koondise kapten lõi eile Rahvuste liiga mängus Šveitsi vastu kaks väravat ja andis väravasöödu ning tema koondis võitis 4:0.

See, et Messi tuuseldas maailma 110. jalgpalliriiki viie väravaga, polevat eriline saavutus. Mõni hindas Ronaldo esitust isegi Messi omast kõrgemale, kuna vastase ja turniiri enda kvaliteedis on erinevusi.

Messi on koondises löönud 86 väravat ning tõusis maailma edetabelis sellega neljandale kohale. Tema ees on veel malaislane Mokhtar Dahari (89), iraanlane Ali Daei (109) ja muidugi Ronaldo (117).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles