Argentina peatreener ülistas Eestit rappinud Messit

Karl Mihkel Eller
Copy
Lionel Messi (keskel) rõõmustamas oma neljanda värava üle, mis ta lõi Eesti koondise väravavahi Matvei Igoneni selja taha.
Lionel Messi (keskel) rõõmustamas oma neljanda värava üle, mis ta lõi Eesti koondise väravavahi Matvei Igoneni selja taha. Foto: ANDER GILLENEA/AFP/Scanpix

Argentina jalgpallikoondise peatreener Lionel Scaloni ei leidnud sõnu, millega kirjeldada Lionel Messit, kes lõi pühapäeval Eesti koondise vastu viis väravat. Ühtlasi tõi juhendaja välja, et esimesel poolajal oli neil Eesti vastu raske väravaid lüüa ning neile ei antud piisavalt mänguruumi.

«Esimesel poolajal me ei olnud liiga head, nad (Eesti koondis – toim) olid vajunud väga madalale, me ei leidnud vaba ruumi. Teisel poolajal tegime paar positsioonimuutust ja suutsime mängu avada. Neil on väga markeeritud mänguviis, kuid kannatlikkusega saime lõpuks hakkama,» rääkis Scaloni Argentina portaalile Clarin.

Lionel Scaloni (paremalt teine).
Lionel Scaloni (paremalt teine). Foto: Villar Lopez/EPA/Scanpix

Messi kirjeldamiseks ei jagunud juhendaja sõnul. «Parem on, kui ajakirjanikud temast räägiksid, sest mul pole tema kirjeldamiseks sõnu. See on midagi ainulaadset, rõõm on, et ta on selles koondises. Päeval, kui ta enam ei mängi, hakkame temast puudust tundma. Loodan, et ta jätkab karjääri ja et kõik naudivad ja hoiavad teda,» lisas 44-aastane treener.

Messi teatas pärast matši, et Argentina poleks saanud koondise hooaega paremini lõpetada ja et mäng Eesti vastu oli heaks ettevalmistuseks sügisel toimuvaks MM-finaalturniiriks.

«Me ei oleks saanud hooaega paremini lõpetada,» kirjutas Messi oma Instagrami lehel pärast seda, kui Argentina võitis Eestit 5:0. Seitsmekordne Ballon d’Ori võitja tõi välja, et kolmapäeval alistati Finalissimas (Euroopa ja Lõuna-Ameerika meistrite karikafinaal) 3:0 Itaalia ning võit Eesti vastu oli ilus punkt koondiseaastale.

«Võitsime Finalissima ja täna lisasime MMiks valmistumisele minuteid juurde. Aitäh veel kord kõigile, kes staadionile tulid ja neile, kes meid eemalt jälgivad. Me puhkame paar päeva ja oleme varsti tagasi! Kallistused kõigile!!» kirjutas Messi. 

Postitust on loetud tundidega meeldivaks märgitud pea viis miljonit korda. Fännid tõid esile, et Messi ei maininud kordagi oma löödud väravaid. Pariisi Saint-Germaini ründaja sai hakkama oma koondisekarjääri rekordimänguga, sest kunagi varem polnud ta Argentina eest löönud ühes mängus viis väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles