FIA paneb rallimehed ebainimlikku olukorda. Sordo: me pole masinad

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Dani Sordo pole rahul, kuidas FIA sõitjaid kohtleb.
Dani Sordo pole rahul, kuidas FIA sõitjaid kohtleb. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Tänavusel autoralli MM-hooajal on lisaks uutele hübriidautodele palju kõneainet pakkunud sõitjate tervislik pool. Sardiinia etapi järel viitas ühele kitsaskohale kolmandana lõpetanud Dani Sordo.

Pressikonverentsil esitas väljaande Motosport Aktuell ajakirjanik küsimuse: «Portugalis oli teil päris pikk päev ning eile (laupäev – toim) jäi päeval väga lühike paus. Kas teile tundub, et FIA (rahvusvaheline autoliit) on sellistel rallidel kava veidi muutnud?»

Sordo vastas: «Ilmselt oleks parem, kui ma ei räägiks. Võiksin muutuste kohta öelda nii mõndagi. Pärast pikka päeva pole võimalik, et me jõuame 15 minutiga söödud. Me pole masinad. Me ju tutvume ka [ralli eel] rajaga. Töötame esmaspäevast saati. Inimesed ei näe seda. Rohkem ei taha ma midagi öelda.»

Võidumees Tänak oli veidi vaoshoitum, ent siiski veidi kriitiline. «Arutelud on juba mõnda aega käinud. Meil on äge teeninduspark ja külalislahked töötajad. Autotootjatele meeldib, et tavainimesed näevad, kuidas hoolduspargis masinate kallal toimetatakse. See on sõu osa,» rääkis saarlane.

«Muidugi sooviksime päeva jooksul vähemalt üht hoolduspausi. See on oluline. Aga mõnikord on raske kõike ära mahutada, sest kiiruskatsed asuvad üksteisest kaugel.»

Tänavustel hooaja esimestel kruusarallidel on sõitjad autos pidanud võitlema ka karmi kuumusega. Portugalis möödus hoolduspausita reede, Sardiinias laupäev. Ka pühapäeval pole pikemat hingetõmbepausi sisse tehtud, aga neil puhkudel on ka päev lühem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles