Tervist ohustavale probleemile ei leita lahendust ka järgmise autoralli MM-etapiks

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Hyundai tiim võõpas katused kuldseks.
Hyundai tiim võõpas katused kuldseks. Foto: DUFOUR FABIEN/Hyundai Motorsport / Fabien Dufour

Viimasel kahel autoralli MM-sarja etapil Portugalis ja Sardiinias on sõitjad pidanud autos kannatama ränka kuumust. Hõlpu pole oodata ka järgmisel, Keenia mõõduvõtul.

Portugali ralli järel räägiti, kuidas masinas valitsev leitsak sulatas kaardilugeja saapaid ning ajas mõnel mehel pea ringi käima. Sardiinias tegi ilmselt kuuma tõttu avarii Adrien Fourmaux', kelle kaardilugeja Alexandre Coria kaotas korraks valvsuse. Raskeid tingimusi toodi esile korduvalt.

Tiimid on viimastel nädalatel nuputanud, kuidas murest vabaneda. Näiteks Sardiiniaks värviti Hyundaide katused kuldseks, et päikest peegeldada. Lisaks kasutatakse toonitud klaase ning lisaavasid auto tagaosas. Suurt efekti pole aga uuendused andnud.

Keenias madistatakse kahe ja poole nädala pärast, kuid arenguid kuuma tõrjumiseks ei paista. Kogenud sõitja Dani Sordo ja Toyota tiimipealik Jari-Matti Latvala arvavad, et autodesse tuleks paigaldada konditsioneer. Hyundai pealik Julien Moncet näeb fundamentaalset probleemi.

«Peamine mure seisneb Rally1-auto ehituses. Summuti toru kitsas tunnel liigub mööda külge väga kokpiti lähedalt,» selgitas Moncet portaalile DirtFish.

Prantslase sõnutsi on konditsioneer üks võimalikest lahendustest, kuid sellega kaasneks palju turvalisuse küsimusi. Ja on täiesti kindel, et Keeniaks seda masinatele ei paigaldata. Kas üldse annab midagi vahepeal ära teha?

«Usun, et suudame areneda. Aga kas see on piisav? Ausalt, ma ei tea. Peame kindlasti veel vaeva nägema,» märkis Moncet. «Naaseme sel nädalal Saksamaale baasi, kuid meil jääb tegutsemiseks vaid paar päeva, sest peame auto juba kaugele Keeniasse saatma.»

Kohe pärast Portugali rallit mai lõpus hakkasid tiimid probleemi arutama FIA-ga (rahvusvaheline autoliit). Tiheda võistluskalendri ajal ei annagi aga suurt midagi ära teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles