Balti vuti vähikäigu jätk: Leedu kaotas Fääridele ja flirdib samuti mudaliigaga (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Leedu koondislased.
Leedu koondislased. Foto: Lorraine O'Sullivan

Käimasoleval Rahvuste liiga hooajal pallib Balti riikidest ainsana D-divisjonist kõrgemal Leedu meeste jalgpallikoondis. See aga ei tähenda, et neil käbarad hästi käiksid. 

Nimelt kuulub Leedu ühes Türgi, Luksemburgi ja Fääri Saartega C-tasandi esimesse alagruppi ning kolme vooru järel on neil ette näidata null punkti. 

Kui allajäämisi Luksemburgile ja Türgile – vastavalt 0:2 ja 0:6 – sai veel mingil määral ootuspärasteks pidada, siis laupäevane kaotus Fääridele seda kindlasti ei ole.

Meie lõunalõunanaabrid asusid lambariigi vastu – Fääridel on palju lambaid, mistõttu ka säärane hüüdnimi – kohtumist küll 6. minutil Fedor Cernychi tabamusest juhtima, kuid 20. minutil kinkisid nad vastastele penalti, mille Viljormur Davidsen ka realiseeris. 

Teistkordselt sahises leedulaste väravavõrk vahetult enne poolajavilet, kui sihile jõudis Jakup Andreasen. 2:1 seisuga kohtumine ka lõppes.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kolme vooru järel on Leedul seega ette näidata vaid kaotused ning C-divisjoni gruppides on nad seeläbi ainsad, kel pole õnnestunud veel punktiarvet avada. Väikest leevendust peatreener Valdas Ivanauskase kuumaks läinud istmele pakub ehk tõsiasi, et erinevalt Küprosest ja Aserbaidžaanist – kes on vastavalt teise ja kolmanda grupi viimasel real – on tema hoolealused siiski ühe värava löönud.

Samas, punktide võrdlus, mille alusel jalgpallis asjad päriselt paika pannakse, soosib ikkagi teisi hapupiimaseid.

Eestil ja Lätil läheb aste madalamal D-divisjonis ehk mudaliigas samal ajal palju lustlikumalt. Mõlemad on siiani tunnistanud ainult võite, kui meie väravate vahe on 4:1, siis lõunanaabritel koguni 8:2.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles