Maailma edetabeli kolmandas sajas paikneva tennisisti unelmate turniir saigi teoks, finaalis alistus esireketiks tõusev Medvedev

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tim Van Rijthoveni imeline nädal tipnes ATP-turniiri võiduga.
Tim Van Rijthoveni imeline nädal tipnes ATP-turniiri võiduga. Foto: SANDER KONING/SCANPIX

ATP 250-kategooria turniir Hollandis 's-Hertogenboschis pakkus tõelise üllatuse. Võidukarika tõstis pea kohale põhitabelisse priipääsme saanud Tim van Rijthoven (ATP 205.), kes alistas finaalis 6:4, 6:1 maailma edetabelis esikohale kerkiva Daniil Medvedevi.

25-aastase hollandlase jaoks oli tegemist karjääri esimese ATP-turniiri triumfiga. Tema teekond kodusel murul oli lihtsalt muinasjutuline, sest karika pea kohale tõstmisele eelnes mitmete verstapostide langemine.

Juba poolfinaalis tegi van Rijthoven karjääris suure sammu edasi. Nimelt alistas ta Kanada mängumehe Felix Auger-Aliassime ehk hollandlasele alistus esimene maailma edetabelis esikümnes paiknev tennisist.

Finaalis tegi mees mõistagi järgmise sammu juba kohe, kui alistas teisel positsioonil olnud, ent kohe esikohale tõusva Medvedevi. Seejuures oli hollandlase ülekaal üsna kindel ja ta murdus venelase pallingu koguni neljal korral.

«See on lihtsalt unelmate nädal. Soovin tänada oma meeskonda, kes suutis sel nädalal täiesti rahulikuks jääda. Tegime tavalisi asju ja ei mõelnud sellele, kuhu me jõudnud oleme,» lausus võidumees.

Van Rijthoven teeb maailma edetabelis nüüd jõulise hüppe. Täna veel 205. kohal olev tennisist kerkib edetabelis 99 kohta ja tõuseb nõnda 106. positsioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles