AMETLIK ⟩ Heiko Rannulast sai Kalev/Cramo peatreener

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
BC Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula.
BC Kalev/Cramo peatreener Heiko Rannula. Foto: Tairo Lutter

BC Kalev/Cramo korvpallimeeskond teatas, et peatreeneriks palgati endine Pärnu Sadama loots Heiko Rannula.

«Uue ajastu algus – tere tulemast, Heiko Rannula,» algas Kalev/Cramo pressiteade. «Oleme sõlminud 2+1 lepingu Eesti koondise abitreeneri ja viimased kaheksa aastat Pärnu Sadama peatreeneriks olnud Heiko Rannulaga.»

Pärast 13 aastat kestnud mängijakarjääri, mille käigus tuli Rannula Tartu koosseisus kahel korral Eesti meistriks ning karikavõitjaks, alustas ta 2015. aastal Pärnu KK ridades peatreeneri karjääri. Ta võitis 2019. aastal Pärnu Sadamaga Eesti meistrivõistlustel pronks-, mullu hõbe- ning tänavu kuldmedali. Lisaks tuli Eesti-Läti liigas kolmandaks.

Kalev/Cramo juhtkond leidis, et on õige aeg pöörduda uuesti Eesti treenerite poole ning üheks tugevaks kandidaadiks oli just Rannula, kes on ennast viimastel aastatel tõestanud kui väga ambitsioonika ja sihikindlana.

Kuigi meediast käis viimastel päevadel läbi Rannula soov Eestist väljapoole minna, kirjeldab ta ise otsust Kalev/Cramoga liituda järgmiselt: «Välisklubisse mineku vastu rääkis lähenev EM, mis toimub vahetult enne hooaja algust. Aga Kalev/Cramo on kindlasti minu jaoks suur väljakutse ja samm edasi, nii et liiga tõsiselt välismaale minekut ei kaalunud. Ootused on kõrged, lähen klubisse, kes tahab olla tipus ja võita igat mängu. Meeskond muutub ja ettevalmistusaeg ei ole pikk, aga olen väga motiveeritud.»

Ta jätkas: «Eesmärkidest saame rääkida täpsemalt, kui teada on kogu meeskond ja võistlussarjad, kus osaleme, aga kindlasti oma regioonis on eesmärgid kõige kõrgemad. Lisaks läheks suurem rõhk treeningtööle ja mängijate arendamisele, kuna reisimist on vähem kui varasematel aastatel ning tahan kasvatada kohalike mängijate rolli ja vastutust meeskonnas.»

Mänedžeri Ramo Kase sõnul tahetakse Heiko Rannulaga üheskoos astuda järgmine samm klubi ajaloos, mistõttu sõlmiti peatreeneriga mitmeaastane leping. See annab võimaluse rohkem rõhku panna mängijate arendamisele ja meeskonna identiteedi loomisele.

«Kui viimased 13 aastat saime tugevaid rahvusvahelisi mänge VTB Ühisliigas, siis nüüd oleme seadnud sihid Euroopa klubikorvpalli suunas ning usume, et Heikoga suudame me seatud eesmärgid täide viia,» ütles Kask.

«Tahame koos Heikoga tõusta järgmisele tasemele nii korvpallimeeskonna kui ka organisatsioonina ning selle jaoks oleme üles ehitamas pikaajalist arengukava, millega saame teha uue sammu Eesti korvpallimaastikul.»

Rannula võtab ohjad üle kolm aastat tiimi tüürinud Roberts Štelmahersilt. Kalev/Cramo eelmine hooaeg läks aia taha: karikavõistlustel lepiti hõbedaga, Eesti-Läti liigas jäädi pidama veerandfinaali ning kodustel meistrivõistlustel jäi saagiks kolmas koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles