BLOGI ⟩ Kanepi väljus maratonlahingust võitjana

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi avas muruhooaja esmaspäeval Berliinis.
Kaia Kanepi avas muruhooaja esmaspäeval Berliinis. Foto: IMAGO/Claudio Gärtner/Scanpix

Suurbritannias Eastbourne'is toimuva WTA 500 kategooria turniiri avaringis alistas Kaia Kanepi (WTA 41.) hispaanlanna Nuria Parrizas Diaze (WTA 52.) 6:7 (4), 6:4, 6:4.

Avasetis oli Kanepil kasutada küll kolm settpalli, kuid need kõik olid vastase servil ning eestlannal vajalikku punkti teenida ei õnnestunud. Hoopis Parrizas Diaz oli see, kes kiire lõppmängu võiduga eduseisu suutis haarata.

Teises setis õnnestus Kanepil servimurre kätte saada seitsmendas geimis ning seda edu hoidis ta lõpuni.

Otsustavas setis jäi Kanepi 0:3 kaotusseisu, kuid peagi oli tablool 3:3 viik. Otsustava murde tegi Kanepi üheksandas geimis. Sellele järgnes eestlanna ülikindel servigeim, mis tõi talle matši võidu.

Vihmasaju tõttu enam kui poolteist tundi edasi lükkunud matš kestis kokku kaks ja pool tundi.

Teises ringis kohtub Kanepi brasiillanna Beatriz Haddad Maiaga (WTA 32.), kes oli avaringis vaba.

Enne mängu

Esmaspäeval Berliinis maailma seitsmendale reketile Karolina Pliškovale alla jäänud Kanepi mängib Wimbledoni (algab 27. juulil) eel veel ühel muruturniiril. Eastbourne'i esimese ringi vastasega pole Eesti teine reket varasemalt kohtunud.

30-aastane hispaanlanna karjäär ei ole olnud üleliia särav. Parimal juhul on ta hoidnud edetabeli 45. kohta. Diaze auhinnakapist leiab kaks WTA Challengeri ning 22 ITF turniiri tiitlit. Suurel slämmil, Austraalia lahtistel jõudis ta tänavu kolmandasse ringi.

Eastbourne'is teeb kaasa viis esikümne mängijat: Paula Badosa (WTA 3.), Ons Jabeur (WTA 4.), Maria Sakkari (WTA 6.), Pliškova (WTA 7.) ja Garbine Muguruza (WTA 10.). Esialgu oli üles antud ka Anett Kontaveit (WTA 2.), ent ta loobus osalemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles