Flora alistas tippude heitluses Kalju ja tõusis tagasi tabeliliidriks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Flora väravate autor Sergei Zenjov.
Flora väravate autor Sergei Zenjov. Foto: Janek Eslon/Fc Flora

Premium liiga 17. voorus kohtusid A. Le Coq Arenal FC Flora ja Nõmme Kalju. Põnevuslahingus teenis 2:0 võidu koduväljakul mänginud Flora, kes tõusis tagasi liigatabeli tippu.

Kalju tuli tänasele kohtumisele vastu eriti nukra seeria pealt. Nimelt pärines nende viimane võit Flora üle 2019. aasta oktoobrist, mil Sander Puri väravatest suudeti 2:1 võit noppida. Pärast seda on Flora teeninud 10 võitu ja üks mäng jäänud viiki.

Kodumeeskonnale algas kohtumine suurepäraselt. Olgugi, et Kalju omas esimese kuue minuti jooksul paari head võimalust skoorida, siis väravatearve avas hoopis Sergei Zenjov, kes Flora 7. minutil juhtima viis. Eesti koondise ründetuus sai läbijooksule ning tugeva löögiga lendas pall lihtsalt Marko Meeritsa seljataha.

Teisel poolajal kasvatas Flora enda eduseisu. Tsenderdusega leiti üles Mark Anders Lepik, kes pööras osavalt mööda Kalju keskkaitsjast Yohan Mannonest. Lepik leidis seejärel sööduga viiekasti sööstnud Zenjovi, kes enda teise tabamuse kirja sai.

See jäi ka matši viimaseks väravaks ning Flora kirjutas nõnda tabelisse 2:0 võidu. Selle tulemusena tõusti tagasi ka tabeliliidriks. 16 vooruga on Floral koos 44 silma, mida on täpselt sama, mis ühe mängu rohkem pidanud FCI Levadial. Nõmme Kalju jätkab 33 silmaga kolmandal real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles