Jelena Välbe: praegune olukord näitab, kes armastab sind ja kes hoiab teravat nuga selja taga (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jelena Välbe Pyeongchangi olümpial.
Jelena Välbe Pyeongchangi olümpial. Foto: Tairo Lutter

Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe usub, et tema sportlased saavad peagi taas suusarajale naasta. Seda isegi olukorras, kus seda on praegu raske oodata.

Rahvusvaheline suusaliit keelas Venemaa sportlastel MK-sarjas võistlemise märtsis. Seda mõistagi mõned nädalad varem alanud sõja tõttu Ukrainas. Suure tõenäosusega jätkub sarnane keeld ka algaval hooajal, kuigi ametlikku otsust pole veel tehtud.

«Praegu on selge, et peame endas jõudu leidma. Mitte ainult vaimselt, vaid me ei tohi alla anda. Peame edasi liikuma ja töötama eesmärkide nimel, mida oleme varasemalt endale seadnud,» lausus Välbe intervjuus väljaandele Sports.ru.

«Ma ei usu, et meid tõrjutakse mitmeteks aastateks maailma poolt eemale. Need sanktsioonid on nagu igad teised sarnased. Kuul tabab küll üht jalga, ent ka laskja jalg saab haavata. Keegi ei lõika sellisest olukorrast kasu,» jätkas Välbe.

Välbe sõnul suhtutakse Venemaasse varasemast hoopis teisiti. Venelanna sõnul on alates sõja algusest inimeste õiged palev välja löönud. «See erioperatsioon on õpetanud mulle palju. Nüüd näeb ära, kes sind armastab, kes on aus ja kes naeratab sulle petlikult vastu, ent hoiab teravat nuga selja taga,» lõpetas Välbe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles