Kanepi sai enam kui kümneaastase vahe järel Wimbledoniks asetuse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kaia Kanepi omab slämmiturniiridel hiiglasetapja mainet. Wimbledonis kuulub ta aga ise asetatud mängijate sekka.
Kaia Kanepi omab slämmiturniiridel hiiglasetapja mainet. Wimbledonis kuulub ta aga ise asetatud mängijate sekka. Foto: Rob Prange/Dppi

Wimbledoni tenniseturniiri korraldajad avalikustasid mängijate asetused eelseisvaks muruslämmiks. Kui Anett Kontaveidi nime oleme me tipp-pallurite seas juba harjunud nägema, siis 11-aastase vahe järel leiab 32 asetatud mängija seast ka Kaia Kanepi.    

Naiste maailma edetabelis teist kohta hoidev Kontaveit teenis Wimbledoniks ka teise asetuse. Esimest asetust omab mõistagi esireket Iga Swiatek ning kolmandat maailma kolmas reket, tuneeslanna Ons Jabeur. 

Esikümne mängijatest on Wimbledonis kohal üheksa, Venemaale ja Valgevenele laienevate sanktsioonide tõttu ei saa muruslämmist osa võtta maailma kuues reket Arõna Sabalenka. 

Nimetatud sanktsioonid on ka põhjuseks, miks leiab asetatud mängijate seast Kaia Kanepi nime, kes maailma edetabelis hoiab alles 39. kohta. 

Temast eespool paiknevatest mängijatest ei saa Suurbritanniasse reisida aga Daria Kasatkina (WTA 13.), Viktoria Azarenka (WTA 20.), Veronika Kudermetova (WTA 22.) Jekaterina Aleksandrova (WTA 28.) ja Aliaksandra Sasnovitš (WTA 34.).

Lisaks pole Wimbledonis kohal vigastatud kanadalannat Leylah Fernandezt (WTA 16.) ja lapseootel ukrainlannat Elina Svitolinat (WTA 38.) 

Viimati omas Kanepi Wimbledonis asetust 2011. aastal, mil kaotas 17. asetusena avaringis Sara Erranile 1:6, 4:6. Asetatud mängijana (25.) jäi Kanepi avaringi pidama ka 2009. aastal.

Viimane suur slämm, kus Kanepi asetust oma, oli 2014 Prantsusmaa lahtised. Ka siis teenis ta 25. asetusena avaringis kaotuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles