Laskesuusatamise MK-sarjas muudeti punktisüsteemi

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Dorothea Wierer.
Dorothea Wierer. Foto: IMAGO/Vesa Moilanen/Scanpix

Rahvusvaheline laskesuusaliit (IBU) otsustas, et alates järgmisest hooajast ei jagata maailmameistrivõistlustel MK-sarja punkte.

«Muudatus on kooskõlas IBU üldise suunaga muuta maailmameistrivõistlused iseseisvaks lipulaevaks,» kirjutati pressiteates.

Teine oluline muudatus puudutab võistluste mahaarvamist. Kui seni kriipsutati MK-sarjas maha kaks hooaja kõige kehvemat tulemust, siis tulevast hooajast lähevad arvesse kõik sõidud.

Lisaks kohandab IBU punktisüsteemi nii absoluutarvestuses kui ka eraldi seisvates distsipliinides. «Eesmärk on suurendada kõrgete kohtade väärtust, kuna siis on haiguse tõttu võistluspausi pidaval sportlasel jätkuvalt võimalik kristallgloobust võita,» seisis pressiteates.

Seni sai iga etapi võitja 60, teine koht 54 ja kolmas 48 punkti. Järgnenud kohtadele tulnud sõitjad teenisid 43, 40 ja 38 punkti. Uue süsteemi järgi hakkab võitja saama 90, teine 75, kolmas 60, neljas 50, viies 45 ja kuues 40 silma.

Alates seitsmendast kohast jätkub vana süsteem ehk seitsmenda koha omanik teenib 36 silma. Punkte jagatakse jätkuvalt 40 paremale. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles