Tiimipealik oli Vipsi käitumisest šokeeritud: need kommentaarid on solvavad (3)

Postimees Sport
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool

Eesti vormelisõitja Jüri Vips sattus teisipäeva õhtul skandaali keskmesse, kui käitus kohatult Twitchi otseülekandes, kus kasutas mänguhoos sõna nigga ja arvas, et roosa nokamüts on geide värk.

21-aastase eestlase käitumine on vähem kui ööpäevaga teinud maakerale peale mitu tiiru. Rahvusvahelises meedias on sel teemal kirjutanud isegi väljaanded, mis varem pole Vipsi ilmselt kordagi maininud.

Vips kuulus kuni eilseni Red Bulli F1 meeskonda, kus täitis reservsõitja rolli, kuid vähemalt kuni tiimi algatatud uurimise lõpuni on eestlane sealt eemaldatud. Küll aga peaks Vips startima järgmisel nädalavahetusel Silverstone’i ringrajal sõidetaval vormel-2 etapil Hitech GP meeskonnas. Vähemalt esialgu pole teatatud vastupidist.

Hitechi meeskonna boss ja asutaja Oliver Oakes ütles Autospordile, et oli Vipsi juhtumist kuuldes šokeeritud ja kohkunud. «Jüri kommentaarid on solvavad ega peegelda Hitechi väärtusi,» ütles Oakes, kes lisas, et ka tema sai vahejuhtumist teada teisipäeva õhtul, kui internetis hakkas ringlema video ning Red Bulli F1 tiim alustas uurimist.

«Red Bull eemaldas Jüri Vipsi kõikidest meeskondadest ning alustab juhtunu kohta uurimist. Organisatsioonina mõistame hukka solvamise ning meil on nulltolerants rassistlikule sõnakasutusele ja käitumisele,» teatas Red Bull teisipäeval.

«Vabandan siiralt solvava kõnepruugi eest, mida kasutasin striimis. Selline sõnakasutus on lubamatu ega esinda neid väärtusi, mida endas kannan. Kahetsen sügavalt tehtut,» kirjutas Vips Instagramis ning lubas uurimisele kaasa aidata.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles