FOTO ⟩ Eesti MacGyveriks ristitud Tänak näitas purunenud käigukangi parandamisel leidlikkust (1)

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänaku Hyundai purunenud käigukang.
Ott Tänaku Hyundai purunenud käigukang. Foto: WRC/Twitter

Ott Tänaku Hyundail purunes Keenia MM-ralli reedese võistluspäeva esimesel katsel käigukang. Hoolimata vahejuhtumist suutis eestlane võistlust jätkata ning järgmisel katsel oli ta käigukangi asemele pannud rattavõtme.

WRC tituleeris Tänaku pärast rattavõtme oskuslikku kasutamist Eesti MacGyveriks. Muide, ka All-Live'i reporter Julian Porter ennustas enne kolmanda katse algust, et tõenäoliselt võtab Tänak uueks käigukangiks rattavõtme.

Hyundai tiimipealiku asetäitjale Juline Moncet’ile avaldas Tänaku käitumine muljet, kuigi tehnika altvedamise pärast oli ka temal piinlik. «Muidugi polnud ma õnnelik, kui nägin, et käigukang katki läks.

Üritame välja mõelda, kuidas probleem korda teha. Oleme nendega rääkinud ja andnud oma ideed. Nüüd peavad nad vaatama, mida on kõige lihtsam teha. See, et ta kaotas nii vähe aega, avaldas muljet, sest ta pidi paljuski roolima ühe käega,» ütles Moncet WRC otse-eetris.

Pärast kolme kiiruskatset on Tänak kümnendal kohal, liidriks kerkinud Sébastien Ogier’ile (Toyota) kaotab ta 37,6 sekundiga. Kuigi teisel juhtunud käigukangi purunemise tõttu oli ta konkurentsitult aeglasem mees, siis järgmisel katsel näitas ta viiendat aega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles