Neonatsiks tembeldatud tippjalgpallur lõpetab karjääri

Christopher Krutto
Copy
Martin Hinteregger.
Martin Hinteregger. Foto: IMAGO/Revierfoto/Scanpix

29-aastane Austria jalgpallur Martin Hinteregger andis teada, et on otsustanud oma mängijakarjäärile joone alla tõmmata.

Saksamaa kõrgliigas mängivat Frankfurdi Eintrachti esindav Hinteregger sattus kodumaal skandaali, kui ta korraldas jalgpalliturniiri koos Heinrich Sickliga, keda peetakse neonatskis. Ta kuulub parempopulistlikku FBÖ parteisse ja kuulus 1990-ndatel aastatel neonatsistlikku gruppi Nationalische Front.

Skandaali tõttu on nüüd pikaaegset Austria koondislast visatud Sickliga ühte patta ja seetõttu andis ta nüüd teada, et lõpetab karjääri.

«Minu suure kire ja heade kavatsustega veetud turniiri kohta on tekkinud palju küsimusi. Mõned neist on olnud emotsionaalsed ja halvasti sõnastatud,» seletas Hinteregger.

Kuigi tema leping Eintrachtiga kestab 2024. aasta suveni, siis jõudis ta klubiga kokkuleppele, et saab selle enneaegselt ära lõpetada.

«Et oleks täiesti selge: ma mõistan tugevalt hukka paremäärmusliku populismi, ebatolerantsuse ja ebainimlikud ideed. Inimesed, kes mind teavad, teavad seda,» rõhutas jalgpallur. «Kasutan võimalus asjadest distantseeruda ja need korda seada. Olen klubile tänulik.»​

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles