Tondiraba jäähallis kõrvaldati ohtlik leke

Postimees Sport
Copy
Tallinn Eesti hokikoondise treening Tondiraba jäähallis.
Tallinn Eesti hokikoondise treening Tondiraba jäähallis. Foto: Sander Ilvest

Täna hommikul sai Häirekeskus teate, et Tallinnas Tondiraba jäähallis on ammoniaagi leke. Katusel asuvas kompressori ruumis lekkis ammoniaagi vesilahus. Päästjad kõrvaldasid lekke. Väljapoole hoonet reostus ei levinud.

Täna hommikul kell 8.23 said päästjad teate ammoniaagilekke kohta Tallinnas Tondiraba jäähallis. Sündmusele reageerinud keemiapäästemeeskond sisenes katusel asuvasse kompressoriruumi ja sulgesid lekke. Välja lekkinud aine oli tilkunud ka hoone alumistele korrustele, mis kaeti absorbendiga.

Keemiapääste meeskonna poolt toimus mõõtmisseire olukorra hindamiseks ning esmasel mõõtmisel tuvastati ruumis 1000ppm-i. Seejärel siseneti ruumi redelauto abil ning leke suleti. Lekkinud aine 20m2 ulatuses kaeti absorbendiga ning koguti mahutisse ja utiliseeritakse. Ohtlik aine väljaspoole objekti ei lekkinud ning ümbruskonnas viibivatele inimestele ja keskkonnale ohtu ei kujutanud.

Päästjad sulgesid lekke kell 10.51.

Sündmusele reageerisid meeskonnad Kesklinna, Kopli, Lasnamäe, Lilleküla ja Pirita päästekomandodes ning keemiahaagis Kesklinna ja Lilleküla päästekomandodest. Õnnetuses keegi kannatada ei saanud. Päästjate ohutus keemiasukeldusel oli tagatud spetsiaalsete ülikondade ja hingamisteid katvate vahenditega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles