Erm sai MMiga seoses positiivse üllatuse: tuleb välja, et eestikate ajaloo parim kaotaja on hea olla!

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Johannes Erm kümnevõistluse viimase ala ehk 1500 meetri jooksu finišis. Tol hetkel ta veel ei teadnud, et ka teisest kohast võib MM-piletiks piisata.
Johannes Erm kümnevõistluse viimase ala ehk 1500 meetri jooksu finišis. Tol hetkel ta veel ei teadnud, et ka teisest kohast võib MM-piletiks piisata. Foto: Tairo Lutter

Kui kümnevõistluse Eesti meister Maicel Uibo (8269) oli pärast kahepäevast pingutust löödud mees – MM-norm 8350 jäi sel korral kättesaamatuks – siis hõbedamees Johannes Erm (8250) särast pärast võistlust omakorda nagu päike. 

Põhjusi selleks oli kaks. Esiteks õnnestus tal pärast kaht vigastusterohket aastat taas korralik kümnevõistlus vöö vahele saada – «tulemus näitab, et oskan vigastustest ja operatsioonidest taastuda» –, kuid mis veelgi olulisem. Kui maakera vahepeal päris teistpidi pöörlema ei hakka, siis üpriski suure tõenäosusega sõidab 24-aastane dekatleet ka USAs Oregonis toimuvale MMile.

Seda siis kümnevõistluse reitingutabeli alusel. Hetkeseisuga leiab Ermi sealt küll 30. kohalt, kuid meie alaliidu arvutuste kohaselt peaks värske resultaat kergitama ta 19. reale. Oregonis pääseb starti kokku 24 meest! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles