BLOGI ⟩ Kanepi langes Wimbledonis konkurentsist juba avaringis

Postimees Sport
Copy
Kaia Kanepi.
Kaia Kanepi. Foto: Rob Prange/ZUMA Press Wire/SCANPIX

Kaia Kanepi (WTA 38.) kaotas Wimbledoni tenniseturniiri avaringis prantslannale Diane Parryle (WTA 77.) 4:6, 4:6.

Avasetis ei õnnestunud Kanepil teenida mitte ühtegi murdepalli. Parry suutis aga eestlanna pallingu murda seitsmendas geimis, minnes 4:3 juhtima. Kuigi Kanepi tegi avasetis vastasest rohkem äralööke (10:5), tuli tal ka lihtvigu oluliselt rohkem (17:5).

Teises setis suutis Kanepi Parry servi kahel korral murda, ent prantslanna sai kirja kolm servimurret, mis tähendas taaskord 6:4 setivõitu.

Kanepi palling oli teises setis kehvem kui esimeses. Kui avasetis lõi ta esimest servi 72 protsendiga ja võitis 62 protsenti (21/13) punktidest, siis teises setis olid vastavad näitajad 44 protsenti ja 69 protsenti (16/11). Teisel pallingul võitis Kanepi avasetis 63 protsenti (8/5) punktidest, teises setis aga 30 protsenti (20/6).

19-aastane Parry kohtub Wimbledoni teises ringis jaapanlanna Mai Hontamaga (WTA 138.), kes sai avaseti 4:1 eduseisus taanlannalt Clara Tausonilt (WTA 53.) loobumisvõidu. 

Päris läbi Wimbledoni tenniseturniir Kanepile veel pole, sest ta tuleb koos tšehhitari Renata Voracovaga murule ka paarismängus. Avaringis on Eesti-Tšehhi paari vastaseks Briti paar Olivia Nicholls - Alicia Barnett.

Enne mängu

Kanepi ja Parry matš peetakse 15. väljakul teise kohtumisena. Eelnevalt alustavad kell 13 samal väljakul mängimist mehed Nikoloz Basilašvili ja Lukas Rosol.

37-aastane Kanepi ja 19-aastane Parry pole varasemalt omavahel kohtunud.

Kanepi, kes kaotas 24. juunil oma isa, mängis Wimbledoni eel kahel muruturniiril. Berliinis langes ta konkurentsist avaringis, Eastbourne’is sai jagu ühest vastasest.

Teise ringi pääsedes võib Kanepi kohtuda taanlanna Clara Tausoniga (WTA 54.) või kvalifikatsioonist põhiturniirile saanud jaapanlanna Mai Hontamaga (WTA 138.).

Kanepi osaleb Wimbledoni tenniseturniiril 14. korda. Tema parimaks tulemuseks on veerandfinaal, kuhu eestlanna jõudis 2010. ja 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles