BLOGI ⟩ Teise seti 0:6 kaotanud Kontaveit jäi Wimbledonis alla maailma 97. reketile (4)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit Wimbledonis.
Anett Kontaveit Wimbledonis. Foto: Steven Paston/PA/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 3.) kaotas Wimbledoni tenniseturniiri teises ringis sakslanna Jule Niemeierile (WTA 97.) 4:6, 0:6.

Enne kohtumist:

Koroonaviirusest lõpuks täielikult toibunud Kontaveit alustas Wimbledoni tenniseturniiri USA esindaja Bernarda Pera (WTA 123.) vastu. Turniiril teise asetuse saanud eestlannal ei tekkinud teise ringi pääsemisega probleeme ning tema võidunumbriteks olid 7:5, 6:1.

Seevastu maailmaedetabelis 97. kohal paiknev Niemeier polnud kunagi varem isegi Wimbledonis põhitabelisse pääsenud. 22-aastane sakslanna sai avaringiks jõukohase vastase ning seisis vastamisi Xiyu Wangiga (WTA 105.) Hiinast. Murul head tennist näitav Niemeier teenis kindla 6:1, 6:4 võidu.

Kontaveit ja Niemeier pole tenniseväljakutel varasemalt kordagi kohtunud. Eksperide hinnangul on selles paaris ülisuur favoriit Eesti esireket. See on ka mõistetav, kui vaadata otsa juba maailma edetabelile. Kaht naist lahutab hetkel 94 positsiooni.

Positiivne on ka see, et vihmapaus Kontaveiti ja Niemeieri homset lahingut ei peata. Wimbledoni number üks väljakul on alates 2019. aastast katus, mis vajadusel ka kinni pannakse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles