BLOGI JA GALERII ⟩ 2018. aasta krahh ei kordunud, ent Eesti korvpallikoondis sai Saksamaalt kindlalt lüüa

Copy

Eesti korvpallikoondis kaotas 2023. aasta MM-valiksarja esimese ringi eelviimases mängus koduses Saku suurhallis kindlalt 57:88 Saksamaale. Mängukäigu leiab alleolevast blogist.

Enne mängu

Eesti kindlustab igal juhul pääsu otsustavasse faasi, kui viimasest kahest matšist võidetaks vähemalt üks. Lisaks tänasele kohtutakse pühapäeval võõrsil Iisraeliga. Meile piisab ka sellest, kui Poola kaotab vähemalt ühe partii. 

Viimati, kui Saksamaa meid külastas, saime lüüa 43:86. Nelja aasta tagusega on aga palju muutunud. Käimasoleva MM-valiksarja esimeses omavahelises lahingus võitis Eesti võõrsil 69:66. Tõsi, novembris ei teinud vastastel kaasa NBA mehed Dennis Schröder ja Isaac Bonga ning pika Euroliiga kogemusega Johannes Voigtmann.

Ent tähtsaid lisandujaid on meilgi. Taas jookseb platsile Eesti praeguse aja ilmselt parim korvpallur, tsenter Maik-Kalev Kotsar, tema seljataga on ametliku debüüdi ootel Matthias Tass. Lisaks aitab tagaliini tasakaalu tuua kogenud Sten Sokk, sügavust lisab mitmekülgne ääremängija Sander Raieste.

«Meil on praegu 80–90 protsenti parimatest mängijatest koos,» tõdes koondis peatreener Jukka Toijala, kes rõhutas eriliselt tugevat korvialust.

Ent ta lisas: «Me ei taha karta, aga olgem ausad, me pole veel favoriidid. Seal on mehed, kes mängivad tasemel, kus meil pole kedagi. Mõned rotatsioonimehed mängivad samuti kõrgemal tasemel. Tugev vastane, samas meie nooremad on saanud ka paar aastat kogemust juurde.

Kindlasti on vaja korras hoida võistkondlik kaitse ja lauavõitlus. Kui sellega saame hakkama, annab see meile võimaluse võidu eest võidelda. Ütlesin meestele, et me ei saa loota 60–70-protsendilisele kolmeste tabavusele. Ka kehvemal viskeõhtul peab meile jääma võimalus.» 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles