Vips ja Red Bull – uus algus raskel hetkel sai koleda lõpu (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Helmut Marko (paremal) juhitav Red Bulli noorteakadeemia on oma halastamatuse tõttu kardetud. Jüri Vipsi (vasakul) väljaviskamine ei tohiks kedagi kulmu kergitama panna.
Helmut Marko (paremal) juhitav Red Bulli noorteakadeemia on oma halastamatuse tõttu kardetud. Jüri Vipsi (vasakul) väljaviskamine ei tohiks kedagi kulmu kergitama panna. Foto: Dppi/Sebastian Rozendaal/Scanpix

Jüri Vips jõudis nuusutada vormelisõitjate unistustesarja vormel 1 aroomi kõige lähemalt tänavu Kataloonias, kui osales Red Bulli roolis vabatreeningul. Veidi enam kui kuu aega tagasi toimunud võimalus tõstis eestlase aktsiaid, enne kui ta need oma suuvärgiga tiimi silmis vetsupotist alla lasi. Veidi vähem kui neli aastat kestnud koostöö lõppes n-sõna kasutamise ja roosa geivärviks tituleerimise tõttu.

Andekas vormelisõitja osales 2017. aastal Saksamaa F4-sarjas, kus tal õnnestus kokkuvõttes triumfeerida. Loogilise sammuna astus toona 17-aastane Vips aste kõrgemale F3 EM-sarja. Kohe esimesel hooajal õnnestus tal võita neli võidusõitu ning teenida kokkuvõttes neljas koht. Pärast ilusaid etteasteid koputasidki uksele Red Bulli nooreakadeemia esindajad, kes tegid eestlasele unistuste pakkumise.

Koostöö Red Bulliga algas Vipsi jaoks raskel hetkel. Ta oli parasjagu sügavas leinas, sest veidi varem lahkus siit ilmast tema isa. «See kõik tuli mulle ebamugaval hetkel, ent olen õnnelik, et saan alustada koostööd Red Bulli noorteakadeemiaga. Olen enam kui tänulik selle võimaluse eest. Loodetavasti saadame korda palju suurt,» sõnas eestlane 2018. aasta novembris.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles