Jukka Toijala: Saksamaa oli meiega võrreldes teisel tasemel

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala.
Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala. Foto: Madis Veltman

Eesti korvpallikoondise peatreener Jukka Toijala ei otsinud pärast MM-valiksarjas Saksamaalt saadud 57:88 kaotust õigustusi. Ta ütles, et vastased olid teisel tasemel ning tema hoolealused jäid liiga aeglaseks.

Matthias Tass leidis, et talendi poolest pole sakslased eestlastest üle ning Eesti koondise kapteni Siim-Sander Vene meelest poleks vastaste kolm lisandunud liidrit mängupilti esimese ringi kohtumisega (mille Eesti võitis 69:66) võrreldes liiga palju muuta. Toijala nägi asju siiski veidi teisiti ning kiitis vastaste liidreid. «Olgem ausad: Saksamaa oli täna meiega võrreldes teisel tasemel, nende liidrid Schröder, Bonga, Voigtmann näitasidki teist klassi,» ütles Toijala.

Ta lisas: «Me polnud pikka aega mänginud ning seetõttu tundus, et oleme aeglased. Jäime igale poole pool sekundit hiljaks. Vajame mängupraktikat. Kuid vastastel ka polnud seda praktikat, ent nad olid meist selgelt paremini valmis. Meie tahtsime, aga polnud valmis. Rääkisime kolm päeva, et peame ründelauas minema iga palli järele, kuid ei suutnud seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles