Läti ja Soome sihivad MM-piletit, Sloveenia lustis Dragici lahkumismängus

Toimetas Ville Arike
Copy
Sloveenidel oli lõbu laialt. Esiplaanil kodupubliku ees viimase mängu pidanud Goran Dragic.
Sloveenidel oli lõbu laialt. Esiplaanil kodupubliku ees viimase mängu pidanud Goran Dragic. Foto: fiba.basketball

Korvpalli MM-valiksarjas läheb Eestist paremini meie põhja- ja lõunanaabritel, kes juhivad oma alagruppi ning liiguvad finaalturniiri pileti suunas.

Muljetavaldava võidu sai itaallase Luca Banchi juhendatav Läti, kes oli Riias 66:59 üle Serbiast. Sander Raieste meeskonnakaaslane Vitorias Arturs Kurucs viskas 13 punkti, Klavs Cavars ja Andrejs Gražulis 10. Dallas Mavericksi ääre Davis Bertansi arvele jäi 8 silma, tema kümnest kaugviskest tabas vaid kaks.

Ent veelgi vähem suutis mängule mõju avaldada Bertansi meeskonnakaaslane Boban Marjanovic, kes kogus tosina minutiga Serbia heaks 4 punkti ja 4 lauapalli. Golden State'iga NBA meistriks tulnud Nemanja Bjelica panustas kõigest 1 punkti. Kaotajate resultatiivseim oli 16 punktiga Aleksa Avramovic.

Samas grupis alistas Belgia Slovakkia 102:59. Ses mängus sai belglane Retin Obasohan hakkama niisuguse trikiga...

Viimases voorus kohtuvad Slovakkia - Läti ja Serbia - Belgia. Kõik peale Slovakkia pääsevad järgmisele etapile.

Standings provided by SofaScore LiveScore

C-grupis läksid vastamisi naabrid. Soome kaotas Rootsile esimese veerandaja 19:29, kuid peremehetses seejärel täielikult ja võitis 85:69 (Markkanen 22, Jantunen, Maxhuni 15 - Andersson 18).

Sloveeniat esindas viieaastase vahe järel taas Goran Dragic, kes pani koos Luka Doncici ja teiste kaaslastega Horvaatia vastu püsti tõelise peo. Viimases kodupubliku ees peetud mängus kogus Dragic 19 punkti. Doncic lisas 21 ja Mike Tobey 16. Sloveenia võitis avaveerandi 33:8 ja mängu 97:69. Horvaatiat ei päästnud Mario Hezonja 22, Ivica Zubaci 14 ja Bojan Bogdanovici 13 silma.

Siin kindlustasid edasipääsu Soome ja Sloveenia. Rootsi edestab Horvaatiat ühe võiduga, kuid on kahe omavahelise mängu kokkuvõttes ühe punktiga miinuses ning peab seetõttu edasi pääsemiseks viimases voorus alistama kodus Sloveenia või lootma, et Soome suudab võõrsil alistada Horvaatia.

Standings provided by SofaScore LiveScore

B-grupp: Kreeka - Suurbritannia 93:71. Venemaa koondis on sellest grupist eemaldatud.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles