BLOGI ⟩ Kohtunikelt karistada saanud Vips jäi sprindis punktidest kaugele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Diederik Van Der Laan/Dppi/Scanpix

Viimaste nädalate jooksul skandaalidesse sattunud Jüri Vips jätkab esitusi F2-sarjas. Suurbritannias sõidetava Silverstone'i GP sprindisõidule sai eestlane kolmandalt kohalt lähte ning asus poodiumikohta jahtima. Valearvestuse ja kohtunike karistuse tõttu pidi Vips leppima 12. kohaga.

Vips läks tänasele võistlusele vastu suurte lootustega. Kolmas stardipositsioon andis lootust unistada poodiumikohast, ent keerukad ilmaolud ei teinud olukorda lihtsamaks.

Enne F2 sprinti oli rajal palju sadanud, ent stardi ajaks oli vihmasadu lõppenud. Nõnda seisid sõitjad valiku ees, kuidas enda vormeleid seadistada. Arvestades, et ringrada kuivab tavapäraselt üsna kiiresti, siis läksid mitmed sõitjad peale kuiva ilma seadistusega. Nende hulka kuulus ka Vips.

Ilmaennustus küll pidas, et vihmasadu enam ei tulnud, ent F2-vormelid ei kuivatanud rada piisavalt kiiresti. Nõnda tuli võistlejatel sõita kõik ringid vihmarehvidega ja sellega oli eelis neil, kes kasutasid vihma ilma seadistust.

Nõnda noppiski karjääri esimese võidu Jack Doohan, kes sai võistlusele lähte neljandalt kohalt. Talle järgnesid Ayumu Iwasale ning Enzo Fittipaldi. Vips ületas finišijoone alles 10. kohaga, ent pidi sellegi kohtunike karistuse tõttu loovutama. Eesti vormeliäss ületas vähemalt kolmel korral valgeid jooni ning sai seetõttu viiesekundilise karistuse. Kokkuvõttes teenis Vips nõnda 12. koha.

Enne võistlust:

Eelmisel nädalal rassismiskandaali sattunud Jüri Vips (Hitech) sai vormel-2 sarja Silverstone'i GP kvalifikatsioonis kaheksanda koha. See andis talle võimaluse sprindivõistlusele startida kolmandalt positsioonilt.

Tegelikult näitas Eesti vormelitalent Silverstone'i ringrajal head kiirust, ent tihtipeale ei suutnud ta suurel kiirusel rajapiiretesse jääda. Nõnda tühistati nii treeningutel kui ka kvalifikatsioonis mitu eestlase ringiaega.

Suurbritannias vajab Vips hädasti suuri punkte, et kerkida punktitabelis kõrgemale. Hooaega hästi alustanud eestlane hoiab hetkel 51 punktiga seitsmendat positsiooni. Viimasest kaheksast sõidust on eestlane punktilisa teeninud ainult kahel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles