BLOGI ⟩ Sainz teenis sündmusterohkel etapil karjääri esimese võidu

Postimees Sport
Copy
Silverstone'i GP.
Silverstone'i GP. Foto: MOLLY DARLINGTON/Reuters/Scanpix

Vormel 1 sarja Suurbritannia GP võitis esikohalt startinud Ferrari sõitja Carlos Sainz juunior, kellele see oli karjääri esimeseks võiduks. Teise koha teenis Red Bulli sõitja Sergo Perez, kolmas oli Mercedese mees Lewis Hamilton.

Suurbritannia GP algas suure avariiga, mistõttu tuli võistlus peatada. Ahelkokkupõrkes osalesid Guanyu Zhou (Alfa Romeo), George Russell (Mercedes), Alexander Albon (Toro Rosso) ja Yuki Tsunoda (AlphaTauri).

Eriti karmiks osutus avarii just Zhou jaoks, kelle vormel lendas rajapiiretest üle ning maandus «katusele». Tänu Halole pääses hiinlane suurematest vigastustest. Küll aga viidi nii tema kui ka Albon avarii järel arstlikku kontrolli.

Võidusõit jätkus tund aega hiljem antud kordusstardiga. Võistlust teiselt kohalt alustanud Max Verstappen (Red Bull) tõusis Sainzi sõiduvea järel kümnendal ringil liidriks, kuid kolm ringi hiljem purunes tema vormelil rehv ning maailmameister langes kõrgest mängust.

Kui mõlemad Ferrari sõitjad olid poole etapi peal boksis käinud, tõusis liidriks Mercedese piloot Hamilton. Viimati eelmise hooaja finaaletapil võidusõitu juhtinud britil oli hea võimalus kodune GP võita, kuid tema boksipeatus kujunes liiga pikaks ning britt langes peatuse järel kolmandaks.

Kui vahepeal tundus, et Ferrari on liikumas kaksikvõidu suunas, siis kõik muutus 39. ringil, mil Esteban Oconi vormel jäi tehnilise probleemi tõttu raja äärde ning välja tuli turvaauto. Millegipärast ei kutsunud Ferrari aga Leclerci boksi, mis tähendas, et viimaseks kümneks ringiks jäi ta rajale teistest vanemate rehvidega. Nii möödusidki temast järjepanu Sainz, Perez ja Hamilton ning monacolane pidi leppima neljanda kohaga.

Lisaks karjääri esimese etapivõidu teeninud Sainzile jääb Suurbritannia GP meelde ka Mick Schumacherile (Haas), kes teenis kaheksanda koha. See oli esimene kord, kui sakslane vormel 1 sarjas punktikohale jõudis.

Enne sõitu

Kvalifikatsioonis näitas parimat minekut Ferrari sõitja Carlos Sainz juunior, kes stardib esimest korda F1 etapile parimalt stardikohalt. Tema kõrvalt saab lähte MM-sarja üldliider, Red Bulli sõitja Max Verstappen.

Kolmandalt positsioonilt stardib Ferrari piloot Charles Leclerc ning neljandalt Red Bulli teine sõitja Sergio Perez. Kodupubliku toetust nautinud Lewis Hamilton (Mercedes) ja Lando Norris (McLaren) said kirja vastavalt viienda ja kuuenda aja.

Enne Silverstone'i GP-d juhib F1 sarja kindlalt Verstappen, kes on kogunud 175 silma. Teine on 129 punktiga Perez ning kolmas 126 punktiga Leclerc.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles