Jukka Toijala: meil ei jätkunud jõudu kõigiks 40 minutiks, Iisrael sai kiirrünnakutest liiga palju punkte

Ville Arike
, reporter
Copy
Eesti koondise peatreener Jukka Toijala pidi täna mitmel korral hoolealustega tõsiselt aru pidama, kuid pööret mängu käiku tuua ei suutnud.
Eesti koondise peatreener Jukka Toijala pidi täna mitmel korral hoolealustega tõsiselt aru pidama, kuid pööret mängu käiku tuua ei suutnud. Foto: Madis Veltman

Eesti korvpallikoondis kaotas Tel Avivis peetud MM-valiksarja esimese etapi viimases mängus korraliku esimese poolaja järel Iisraelile 77:96 ning peatreener Jukka Toijala sõnul ei jätkunud meil kõigiks 40 minutiks jõudu.

«Õnnitlen Iisraeli koondist võidu ja edasipääsu puhul,» alustas Toijala pressikonverentsil.

«Meil oli väga raske alagrupp, kuus rasket mängu, kolm väga erinevat akent. Täna polnud meil terveks 40 minutiks piisavalt jõudu. Kaotasime suurelt lauavõitluse (30-46, sh teisel poolajal 11-24 - toim). Iisrael sai kiirrünnakutest 20 punkti, mida on liiga palju. Otsustavaks said Iisraeli poolt kolmanda veerandaja lõpus kümme järjest visatud punkti,» loetles Toijala üles suure allajäämise peamised põhjused.

Poole mängu pealt selgus, et kuivõrd Saksamaa alistas Poola, tähendas see nii Eestile kui ka Iisraelile edasipääsu. Toijala lisas: «Mängisime igal juhul võidu peale, sest teame, et MMile pääsemiseks loeb iga võit. Iisrael oli täna parem.»

Iisraeli koondise tsenter Yovel Zoosman rõõmustas, et temal kaaslastega õnnestus kodupublikut rõõmustada hea ja lõbusa korvpalliga.

Iisraeli peatreener Guy Goodes kiitis alustuseks hoolealuseid suurepärase mängu eest, kuid lisas kohe, et enne kohtumist oldi tugeva surve all. «Kui me selle mängu kaotanuks, võinuksime ka edasisest heitlusest välja langeda,» ütles ta.

«Aga igaüks tuli ja andis edusse oma panuse. Rõhutasime kaitse tähtsust. Teisel veerandajal tabas Eesti viis kolmest, aga suutsime vaheajal teha korrektuurid ja teisel poolajal just kaitses paremini tegutseda. See andis omakorda häid rünnakuvõimalusi. Pääsesime edasi ning jätkame võitlust MM-pileti nimel,» võttis Goodes mängu kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles