JÄRELVAADATAV ⟩ Postimees Sport kardispordi teine etapp tõi rajale Eesti paremiku

Postimees Sport
Copy

Laupäeval Hiiumaal Käina kardirajal sõidetud võistlus oli ühtlasi uue kardiraja avavõistluseks. Kuues võistlusklassis tuli rajale kogu Eesti kardispordi paremik eeotsas EM-i 6. koha omaniku Markus Kajakuga.

Täiesti uue võistlusraja sünd on alati suur sündmus. Viimati võisteldi Hiiumaal 2019. aastal, kuid toona kasutuses olnud rajaga pole vastvalminud rajal muud seost peale sama rajahaldaja. Varasema võistluspaiga naaberkrundil asuv uus Käina kardirada on juba pälvinud ohtralt kiidusõnu esimestelt sõitjatelt, sest treeningud Postimees Sport karikavõistluste teiseks etapiks on käinud juba eelmisest nädalast alates. Traditsioone järgides kannab võistlus nime «27. Hiiumaa karikas», mis on väärikaks viiteks Hiiumaale kui Eesti ühele olulisemale kardispordi keskusele.

«Iseseisvusajal on seni valminud ainult üks täiesti uus kardirada. Hiiumaa kohaliku kogukonna jaoks on uue spordibaasi lisandumine oluline nii turismi kui vabaaja veetmise seisukohalt. Kardispordi jaoks saab Käina uus rada olema loodetavasti kõige olulisemaks kompleksiks,» kommenteerib uue raja olulisust Käina kardiraja juht Heikki Hõbemägi.

Lisaks tuliuuele võistluspaigale annab neljaetapilise karikasarja teine etapp põhjust rõõmustamiseks veelgi. Liialdamata võib öelda, et rajal saab näha praeguse hetke kardispordimaailma tipptaset. Kiireimas klassis KZ2 teeb oma tänavuse esimese koduvõistluse mõned nädalad tagasi Euroopa meistrivõistluste hooaja suurepärase 6. kohaga lõpetanud Markus Kajak (AIX Racing Team).

Nüüd juba septembris toimuvateks maailmameistrivõistlusteks valmistuva Kajaku jaoks on võistlus Eestis väga oodatud sündmus. «Ootan võistlemist uuel Käina kardirajal väga. Uue raja valmimine on Eestis harukordne sündmus ning selle avavõistlusest lihtsalt peab osa saama,» ütles Kajak.

Kui palju aga võistlemisest kodumaises konkurentsis tiitlivõistlusi silmas pidades kasu on, vastas Kajak järgmiselt: «Meie tase on maailma konkurentsi arvestades väga tugev ning lihtsat ei ole kodus võisteldes kunagi midagi. Ühest küljest on see kardispordi eripära, et ajavahed on üliväiksed. Teisalt on konkurendid Siim Leedmaa (AIX Racing Team), Antti Rammo (TARK Racing) ja paljud teised ikkagi väga kõvast klassist võidusõitjad.»

Suurt põnevust on aga oodata ka teistes võistlusklassides. Klassis OK hoiab jätkuvalt favoriidistaatust esimesel etapil ülivõimsalt võidutsenud Robin Särg (Gear Racing). Kindlasti ei saa Käina etapp tema jaoks lihtne olema, sest oma kohta on noolimas nii Carmen Kraav (AIX Racing Team), Richard Viigisalu (Rich Racing) kui pärast pikka pausi tagasi rajale pöörduv Randel-Erik Evestus (TARK Racing).

Ülimalt pingelise klassi OK-Junior võidusõidu Aravetel võitnud Andrei Borodin (Talvar Racing) on ka Käinas soosik, kuid vastu tuleb tal astuda avaetapilt puuduma pidanud Mark Dubnitskile (AQVA Racing). Äsja Soome meistrivõistlustelt etapivõidu toonud valitsev Eesti meister Dubnitski ei kingi konkurentidele kunagi midagi lihtsalt, samuti on oodata võidukonkurentsi tõusmist noorematelt klassi võistlejatelt Aleksander Uusneemelt (AIX Racing Team), Hugo Rajametsalt (Vihur Team) ja Andri Tšikinilt (AQVA Racing). Esmalt tuleb neil aga jagu saada kiirest timikaaslaste kolmikust, kuhu kuuluvad Roland Kuklane, Martin Keelmann ja Hans Joonas Tamm (Liqui-Moly Roli Motorsport).

Klassides Mini ja Micro on kummaski rajale oodata väga pikka stardirivi. Võistlusstardid enam kui mõnekümne võistlejaga klassides tõotavad tulla ülipõnevad, kus võitja selgub alles võistluse viimastel meetritel. Klassis Mini on favoriidiks karikasarja avaetapi võitnud Meryl Peldes (AQVA Racing), kuid kiireid võistlejaid jagub siia klassi küllaga. Olgu selleks läinud nädalavahetusel Soome meistrivõistlustel suurepärast kiirust näidanud Theodor Toobal (AQVA Racing) või eelmisel etapil poodiumile tõusnud Mattias Ojapõld (Vihur Team) ja Kert Kristian Kiisk (Tark Racing).

Klassis Micro on soosikuks Aravetel võidutsenud Markus Kasepõld (Rapla Kardiklubi), kes peab aga teise võidu saavutamiseks eeskätt jagu saama kiirest sõitjatandemist, kuhu kuuluvad Patrick Orvandi – Endrik Peets (mõlemad KS Academy).

Postimees Sport karikavõistlused kardispordis toob rajale ka pisikesed Cadet-klassi võistlejad. Selles klassis sõidetakse küll võidu peale, kuid karikavõistluste punktiarvestust ei peeta.

Käina uue kardiraja avavõistlust saab jälgida tasuta kohapeal või Postimees Sport otseülekande vahendusel. Reedel sõidetakse Käinas treeningud, laupäeval ajasõidud, eelsõidud ja finaalid.

Ajakava:

09:30 – ajasõidud

10:30 – I eelsõidud

12:30 – II eelsõidud

13:50 – finaalid

Autasustamine toimub pärast iga klassi finaalsõidu lõppu.

Ajasõidud on järelvaadatavad siit:

Esimesed eelsõidud on järelvaadatavad siit:

Teised eelsõidud on järelvaadatavad siit:

Finaalid on järelvaadatavad siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles