Ralliportaal: Tänaku hooaeg on olnud oluliselt parem kui tundub

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak on tänavu võitnud ühe ralli, Sardiinia etapi.
Ott Tänak on tänavu võitnud ühe ralli, Sardiinia etapi. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Ott Tänak kaotab autoralli MM-sarja kuue etapi järel liidrile Kalle Rovanperäle 83 punktiga, ent statistiliselt pole tema hooaeg olnud sugugi paha. 

«Kaks täielikku katkestamist, auto töökindluse probleemid Rootsis ja vaid üks võit – oleks lihtne arvata, et Tänaku hooaeg on olnud pettumus,» kirjutab DirtFishi veergudel Rob Hansford. «Aga kas ikka on?»

Ralliajakirjanik sukeldus statistikasse ja leidis, et tegelikult on eestlane esinenud paremini kui tundub. Heaks indikatsiooniks on kiiruskatsete võidud. Mõistagi troonib tabelit neljal etapil triumfeerinud Rovanperä (31 esikohta 112st). Ent talle järgneb Tänak (18), mitte näiteks Thierry Neuville (14), kes on üldkokkuvõttes meie mehe ees teine. 

«Kõik, kes väidavad, et Tänak pole enam terav ega püsi konkurentsis, võtke rahulikult. Ta on endiselt seal, statistika tõestab seda mustvalgelt,» märkis Hansford. «Jah, ta tegi Monte Carlos ralli lõpetanud vea ja kaotas Portugalis pärast kaht katsevõitu kiiruse. Aga tema raskused tulenevad Hyundai i20 töökindluse probleemidest.»

Ralliekspert lisas, et kui masin vähegi töötab, suudab eestlane kõigile ära teha. «Kõike arvesse võttes tekib küsimus: kuidas läheks tal mõnes teises autos?» arutles Hansford.

«Võimatu vastata, peaksime teda teises rollis nägema. Aga toored numbrid võivad olla petlikud. Tänak pole midagi kaotanud. Ta on endiselt sama kiire ja võimeline MM-tiitli eest heitlema. Ta vajab lihtsalt autot, mis ei veaks teda nii palju alt nagu i20.»

Autoralli MM-sari jätkub tuleva nädala teises pooles Rally Estoniaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles