Solberg on Hyundai auto osas nõutu: ma sõidan täiesti viimase piiri peal, aga olen ikka aeglane

Kristofer Seema
, Suvereporter
Copy
Oliver Solberg.
Oliver Solberg. Foto: Postimees/Scanpix Baltics

Hyundai sõitja Oliver Solberg oli pärast Rally Estonia reedese päeva hommikust ringi väga pettunud nii autos kui ka endas.

Solberg on oma lühikeses karjääris Eestis üpris palju sõitnud ja oma intervjuus kinnitas ta, et teab, kuidas siin auto tegelikult käituma peaks. 

«Ma sõidan pidevalt täiesti viimase piiri peal, aga aeg on ikka väga aeglane. Mu rehvid on kõige rohkem kulunud, kuigi ma olen kõige aeglasem. Kui ma proovin veel kiiremini sõita teeb auto spinni või ma panen peaaegu teelt välja. Mul pole pidamist ja ma pean selle kuidagi leidma,» rääkis norrakas ralliportaalile Dirtfish.

Solbergi sõnul on raske lahendusi leida, sest ta lihtsalt ei tea mida ette võtta.

«Vedrustus on minu arvates väga pehme, aga pidamist ikka pole. Ma üritasin endalt küsida, et mis on võrreldes eelmiste rallidega teistmoodi. Fakt on see, et miski on teistmoodi, aga ma ei tea mis,» kurtis Solberg.

Hyundai halvale ettevalmistusele viitas ka eestlane Ott Tänak. Nimelt seletas Tänak, et meeskonnal ei olnud võimalik seekord Rally Estoniaks nii põhjalikult testida, kui algselt sooviti.

«Testimine oli väga piiratud, väga palju sõita ei saanud. Eks meil oli omajagu piiranguid ja mingid testid pidime kahjuks ära jätma,» sõnas Tänak.

Ta seletas, et Hyundail oli võimalik Eestis testida vaid ühe päeva. Tänak ja Thierry Neuville said sõita siinsetel teedel, kolmanda piloodina stardis oleval Oliver Solbergil ei olnud sellist võimalustki.

«Soomes testimine polnud võib-olla parim mõte. Aga vahel on nii,» ütles pettunud Solberg.

Noore rallimehe päev läks veel hullemaks seitsmendal katsel kui ta sõitis enda sõnutsi otsa kivile, mis tema autolt roolivõimu ära võttis. Kaotust kogunes katsevõitjale Kalle Rovaperäle üle kahe minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles