Suur üleminek: maailma parim ründaja tõmbab selga Barcelona särgi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Väravamasin Robert Lewandowski.
Väravamasin Robert Lewandowski. Foto: CHRISTOF STACHE

Jalgpallimaailmas toimus järjekordne suur üleminek, kui Poola ründetäht Robert Lewandowski siirdus Müncheni Bayernist FC Barcelona ridadesse.

Lewandowski on viimased 11 aastat püsinud Euroopas pidurdamatus hoos. Dortmundi Borussiast sai tema tähesära alguse ning tõelise hiilguse leidis poolakas just Bayerni ridades.

Münchenis suutis Lewandowski mängida koguni kaheksa hooaega ning joosta Bayerni eest väljakule 375 kohtumises. Selle ajaga jõudis Poola ründetäht lüüa koguni 344 väravat ning ka karikasaak oli muljet avaldav. Nimelt võitis Lewandowski Bayerniga kaheksa järjestikulist Saksamaa kõrgliiga tiitlit. Tunamullu valiti ta maailma parimaks jalgpalluriks ning mullu tunnistati poolakas maailma parimaks ründajaks.

Eilsest sai Lewandowski aga Barcelona mängumees. Bayern nõustus lõpuks Barcelona viimase pakkumisega, mille järgi teenib Saksamaa klubi 34-aastaseks saava jalgpalluri eest 50 miljonit eurot.

Lewandowski ise sõlmib Barcelonaga nädalavahetusel juba veebruaris kokkulepitud tehingu, mis hoiab teda vähemalt kolm hooaega Hispaanias. Lisaks on võimalik osapooltel lepingut aasta võrra pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles