VIDEO ⟩ Šokeerivad kaadrid Tour de France'il: politseiauto põles katsel maani maha

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maha põlenud politseiauto.
Maha põlenud politseiauto. Foto: Instagram @FabianWegmann

Prantsusmaa velotuuri 192,5 km pikkuse 14. etapi (Saint-Etienne - Mende) võitis austraallane Michael Matthews (BikeExchange-Jayco), kuid selle asemel pakub maailma meedias hoopis kõneainet lõputõusul põlema süttinud politseiauto.

Teepervele pargitud masin lahvatas leekidesse küll katse ajal, kuid seda õnneks olukorras, kus ratturid olid veel selle algusosas, mis võimaldas päästjatel neljarattaline muretult ära kustutada.

Kohalikud võimud andsid teada, et keegi vahejuhtumis vigastada ei saanud. Miks masin süttis, veel teada pole. Esialgse informatsiooni kohaselt süütamist ei kahtlustata ning pigem arvatakse, et tegemist oli kuumast tingitud õnnetusjuhtumiga.   

Paar tundi hiljem sõitsid söestunud vrakist mööda ka ratturid, kuid ei lasknud ennast sellest häirida. Etapivõidu teenis lõpuks 31-aastane australlane Michael Matthews, kellele see oli karjääri kolmandaks etapivõiduks Prantsusmaa velotuurilt. 

Tour de France'i üldliidrina jätkab endiselt Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma), kelle edu Tadej Pogacari (UAE Team Emirates) ees on 2 minutit ja 22 sekundit. Kolmas on Geraint Thomas (Ineos-Grenadiers, +2.43).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles