Tallinna Mõõk toob kohale kogu maailma paremiku

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Novosjolov
Nikolai Novosjolov Foto: Raigo Pajula

2.-4. märtsini Kalevi Spordihallis peetavale meeste epeevehklemise MK-etapile Tallinna Mõõk on registreerunud 245 meesvehklejat 44 riigist. Tähelepanuväärseks teeb võistluse asjaolu, et esmakordselt Tallinna Mõõga ajaloos on kohal kõik maailma edetabeli esikolmekümnesse kuuluvad vehklejad. Maailma esisajast saabub Tallinnasse tervelt 85 meest.

Lisaks valitsevale olümpiavõitjale itaallasele Matteo Tagliariolile astuvad võistlustulle ka 2011. aasta Euroopa meister ja Tallinna Mõõga võitja sakslane Jörg Fiedler ning valitsev maailmameister itaallane Paolo Pizzo.

Maailma tippudele pakuvad konkurentsi 20 Eesti meesvehklejat eesotsas 2010. aasta maailmameistri Nikolai Novosjoloviga. Meeskondlikule MK etapile on registreerunud 27 riiki ning kohal on kõik kümme maailma parimat epeemeeskonda. Maailma parimate vehklemisriikidega ristab mõõgad ka Eesti epeemeeskond koosseisus Novosjolov, Sten Priinits, Marno Allika ja Aivar Liimets.

Turniir, mis toimub tänavu 42. korda, on eelviimane MK-etapp, mille tulemused lähevad arvesse Londoni olümpiale kvalifitseerumisel. Eesti Olümpiakomitee saavutusspordi juht Martti Raju lisas kvalifikatsiooni kohta: «Tegemist on eelviimase turniiriga, mille alusel reastatakse pingerida sportlastest, kes kvalifitseeruvad London 2012 OM-ile. Iga kogutud punkti tähtsuse kirjeldamise näiteks võib tuua, et turniiri võitja saab 32 punkti, kuid hetke edetabeli liidri kogu punktisumma on üldse 168 ja üle 100 punkti on kokku 14 mehel.»

Pealtvaatajatele on Kalevi Spordihalli sissepääs tasuta. Individuaalvõistluse eelringid algavad Kalevi Spordihallis reedel, 2. märtsil kell 09.00. Individuaalvõistluse põhiturniir peetakse laupäeval ja meeskonnavõistlus pühapäeval. Võistlusest teeb laupäeval, 3. märtsil kell 10.00.-18.30 otseülekande ka Tallinna TV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles