M-Sport andis esisõitjale paugutamiseks rohelise tule

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Craig Breen Rally Estonial, mis tuli tal pooleli jätta.
Craig Breen Rally Estonial, mis tuli tal pooleli jätta. Foto: Sander Ilvest

Kui siiani on M-Sport Fordi esisõitja Craig Breen pidanud autoralli MM-etappidel kuklas kogu aeg meeles pidama tõsiasja, et just temal tuleb meeskonnale punkte tuua, siis järgmistel etappidel see mõte teda enam segada ei tohiks.  

Nimelt ütles tiimipealik Richard Millener usutluses DirtFishile, et nemad kavatsevad nüüd iirlasele anda kihutamiseks rohelise tule. «Aeg on ettevaatlikkus pikalt saata ning lihtsalt vajutama minna,» sõnas šeff. 

Millener leidis juba vahetult pärast Rally Estoniat, et Breeni kammitseb esisõitja punktikohustus, sest kui tema eksib, võib meeskond, kelle ülejäänud roolikeerajad on alles «rohelised» Gus Greensmith, Pierre-Louis Loubet ja Adrien Fourmaux, korraliku resultaadi korstnasse kirjutada. 

«See on alati halb, kui esisõitja katkestab või satub probleemide küüsi. Kui see juhtub, on meil raske poodiumite nimel heidelda,» sõnas Millener siis lisades, et tegelikkuses on Breen võimeline igal etapil esikolmiku pärast heitlema.

Gaasipedaali vajutades, ent kogu aeg «punktikohustust» meeles pidades pole aga võimalik häid tulemusi teha, millele viitab ka Breeni MM-sarja üldarvestuse kuues koht, mistap otsustaski M-Sport nüüd iirlasele kihutamiseks rohelist tuld näidata. 

«Kuuendast kohast tagapool lõpetamine oleks ainult veel hullem, seega otsustasime, et läheme ja proovime nüüd ning vaatame, kuhu välja jõuame. Kõik, mis meile nüüd näppude vahele jääb, on puhas boonus,» sõnas Millener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles