Tüli jõudis kulminatsioonini: EAL keelustas kolmeks aastaks kardiliidu tegevuse

Postimees Sport
Copy
«Postimees Sport karikavõistlused kardispordis 2022» Käinas.
«Postimees Sport karikavõistlused kardispordis 2022» Käinas. Foto: Pilt videost

Eesti Autospordi Liidu (EAL) volinike kogu määras karistused Eesti Kardiliidule, Priit Karjusele, Heikki Hõbemägile ja Martin Harakule Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) spordikoodeksi rikkumise eest.

MTÜ-l Eesti Kardiliit on keelatud autospordis tegutseda (sh registreerija või võistluse korraldajana) kolm aastat alates otsuse avaldamisest EALi kodulehel. Priit Karjusel, Heikki Hõbemägil ja Martin Harakul on keelatud autospordis tegutsemine (sh sõitja, registreerija, ametniku, võistluse korraldajana) samuti kolm aastat alates otsuse avaldamisest, seisab EALi kodulehel.

Kõigil nimetatutel tuleb karistust kanda kuni 31.12.2022, millest edasi on karistus määratud tingimuslikult. Juhul, kui Eesti Kardiliit, Priit Karjus, Heikki Hõbemägi või Martin Harak panevad alates käesoleva otsuse avalikustamisest kuni 04.07.2025 mõne FIA koodeksis või EALi normdokumentides sätestatud reegli rikkumise, kehtib karistus rikkuja suhtes automaatselt 3 aastat alates rikkumise toimepanemisest.

Priit Karjus, Heikki Hõbemägi ja EKL on rikkunud spordikoodeksit vale- ja ebakohaste väidete esitamisega ning 6.–7.05.2022 Raplas toimunud EMV esimese etapi boikoteerimisega, boikotile üleskutsumisega, boikotiga mitteühinevate sõitjate hoiatamise ja täiendavate boikottidega ähvardamisega. Martin Harak on rikkunud koodeksit vale- ja ebakohaste väidete esitamisega.

EAL teavitab otsusest Rahvusvahelist Autoliitu (FIA), edastades otsuse koos tõlkega FIA-le.

Vaata EALi pikemat põhjendust SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles