Poodiumipõua lõpetanud Vips: tore, kuid põhisõit ootab veel ees (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Sebastian Rozendaal/Dppi

Eesti vormelisõitjal Jüri Vipsil on pärast kaht keerulist kuud taas põhjust veidi rõõmustamiseks: nimelt tõusis ta Ungari GP sprindisõidus poodiumi teisele astmele. 

Hitechi sõitja ladus hooaja neljandale pjedestaalikohale põhja stardiga, kus ta tõusis viiendalt kohalt kolmandaks. Teises kurvis ulatas talle väikese abikäe ka roheliste tulede süttides liidrikoha haaranud Enzo Fittipaldi, kes rattad blokki pidurdas ning seetõttu Vipsi selja taha kolmandaks pudenes. 

Kuigi brasiillane üritas võistluse esimeses pooles eestlaselt kohta tagasi võita, siis see tal ei õnnestunud. Lõpuks ületaski ta austraallase Jack Doohani ja Vipsi järel võidukihutamise kolmandana.

F2 Ungari GP sprindisõidu esikümme
F2 Ungari GP sprindisõidu esikümme Foto: FIA

«Täna luges ainult start, mis õnnestus meil väga hästi. Enamikku ilmselt üllatas see, kui kehv pidamine stardis tegelikult oli. Esimesed paar ringi olid seetõttu samuti väga keerulised: paljud tegid vigu, kuid meie vältisime neid, tõusime paar kohta ja see saigi kokkuvõttes määravaks,» sõnas enne tänast viimati maikuus sõidetud Monaco GP-l poodiumile kerkinud Vips.

Homme ootab F2-sõitjaid ees 11 ringi pikem põhisõit, kuhu eestlane stardib kuuendalt kohalt. Mida sellest oodata? «Seal on kõik võimalik, päriselt,» kostis eestlane. «Keegi meist ei tea, kuidas pehme rehv siis töötab. Kuna täna sai [vihmast kuivaval rajal] keskmisi päris kõvasti kulutatud, siis tuleb homme [pehmetega] päris kaua sõita. Neid, kes kõige kauem vastu peavad, saadab ilmselt ka edu.» 

Tänane sprint aitas Vipsi veidi ka MM-sarja üldarvestuses, kus ta kerkis 67 punkti ja 12. kohalt 75 punkti ja 9. koha peale. Vips sellest aga suurt numbrit ei teinud. «Tore, kui veidi tõusime, kuid homme tuleb siiski oma asjadega korralikult maha saada,» sõnas eestlane, kel tuleb pühapäeval oma sõiduoskust näidata ilmselt vihmamärjal rajal.

Vipsi tänavused tulemused F2-sarjas:

Bahrein: sprindis 7., põhisõidus 3.

Saudi Araabia: sprindis 2., põhisõidus 10.

Imola: sprindis 15., põhisõidus katkestas

Kataloonia: sprindis katkestas, põhisõidus 17.

Monaco: sprindis 5., põhisõidus 3.

Bakuu: sprindis 12., põhisõidus katkestas

Silverstone: sprindis 12., põhisõidus 6.

Prantsusmaa: sprindis 11., põhisõidus 12.

Ungari: sprindis 2.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles